Video

Εκλογές Τουρκία: Ακόμη ένα προεκλογικό σποτ από τον Ερντογάν (vid)

Εκλογές Τουρκία: Ακόμη ένα προεκλογικό σποτ από τον Ερντογάν (vid)
Οι εκλογές στην Τουρκία θα πραγματοποιηθούν σε λίγες μέρες.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εκλογές στην Τουρκία και στη δημοσιότητα δόθηκε ένα ακόμη προεκλογικό σποτ του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες δημοσιεύτηκε νέα προεκλογική διαφήμιση του κόμματος του Ερντογάν.

Σε αυτήν παρουσιάζει τον Τούρκο πρόεδρο ως δημοκράτη, φιλεύσπλαχνο, μεγαλόκαρδο και προστάτη όλων των Τούρκων.

Στο σποτ καλούνται οι Τούρκοι «να ψηφίσουν αυτόν που βασανίστηκε και ξέρει τι πέρασε η καρδιά μας», δείχνοντας τον Ερντογάν να αγκαλιάζει ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο Μπαχτσελί δεν αποκλείει νέες εκλογές

Η Τουρκία μπορεί να προσφύγει ξανά στις κάλπες, αν η συμμαχία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) δεν μπορέσει να κερδίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο μετά τις εκλογές της Κυριακής, δήλωσε ο ηγέτης του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συμμαχία του Ερντογάν θα μπορούσε να χάσει με μικρή διαφορά την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής στην Τουρκία, ενώ και οι προεδρικές εκλογές που γίνονται την ίδια ημέρα μπορεί να περάσουν επίσης σε έναν δεύτερο γύρο.

Ο Μπαχτσελί, ο οποίος υποστήριξε τον Ερντογάν στο δημοψήφισμα για τη διεύρυνση των προεδρικών εξουσιών τον Απρίλιο, σημείωσε σήμερα ότι θα μπορούσαν να προκηρυχθούν νέες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στην περίπτωση που η προεδρία και το κοινοβούλιο δεν έχουν αρμονική συνεργασία μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV αργά χθες το βράδυ, ο Μπαχτσελί σημείωσε ότι το δημοψήφισμα χορηγεί είτε στον πρόεδρο είτε στο κοινοβούλιο την εξουσία να προκηρύξουν πρόωρες εκλογές αν υπάρξει «κώλυμα» – για παράδειγμα αν ο Ερντογάν κερδίσει την προεδρία, αλλά το κόμμα του χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Αν η προεδρία και το κοινοβούλιο φτάσουν σε ένα σημείο στο οποίο δεν μπορούν να εργαστούν σε αρμονία, υπάρχουν διέξοδοι βάσει των συνταγματικών αλλαγών και αυτές μπορούν να εφαρμοστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκικές εκλογές: Αυτά είναι τα πέντε σενάρια για την επόμενη ημέρα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments