Αθλητισμός

Μουντιάλ 2018: Βραζιλία – Κόστα Ρίκα 2-0

Μουντιάλ 2018: Βραζιλία – Κόστα Ρίκα 2-0
Σε ένα ματς θρίλερ, ο Κουτίνιο έδωσε τη λύση στις καθυστερήσεις και με το γκολ που σημείωσε "έσωσε" την ομάδα του, με τον Νεϊμάρ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων να διαμορφώνει το τελικό Βραζιλία - Κόστα Ρίκα 2-0 για τη δεύτερη αγωνιστική του Μουντιάλ 2018.

Για 90 λεπτά ο ηλεκτρονικός πίνακας του αγώνα έγραφε Βραζιλία – Κόστα Ρίκα 0-0. Όλα έδειχναν πως η Βραζιλία για δεύτερη σερί φορά θα έμενε στην ισοπαλία, μετά το 1-1 με την Ελβετία. Αλλά ο Κουτίνιο είχε διαφορετική άποψη και με γκολ στο 91′ λύτρωσε τους Βραζιλιάνους, με τον Νεϊμάρ στο 97′ να διαμορφώνει το τελικό 2-0 και να κάνει τεράστιο βήμα πρόκρισης στους “16” του Μουντιάλ 2018..

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό, με τη Βραζιλία να προσπαθεί να βρει χώρους για να απειλήσει, αλλά την Κόστα Ρίκα να είναι πολύ καλά στημένη και τακτικά άριστη. 2-3 προσπάθειες από Νεϊμάρ και Κουτίνιο σταματούσαν πάνω στους αμυντικούς της Κόστα Ρίκα, η οποία είχε και τον Νάβας να σταματάει ό,τι περνούσε απ’ τους αμυντικούς του.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε. Η Βραζιλία ήταν πιεστική, είχε φαντασία, δημιουργούσε φάσεις και στο τελευταίο τέταρτο σχεδόν… έπνιξε την Κόστα Ρίκα. Ο Νεϊμάρ δεν πήρε το πέναλτι που ζήτησε, ο Κουτίνιο σημάδεψε το δοκάρι σε ωραίο σουτ, αλλά στο 91′ ο άσος της Μπαρτσελόνα δεν λάθεψε. Έπειτα από σέντρα και κεφαλιά γύρισμα του Φιρμίνιο, ο Κουτίνιο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με σουτ από τη μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ.

Η Κόστα Ρίκα στα τελευταία λεπτά προσπάθησε να βγει μπροστά, με αποτέλεσμα να αφήσει πολλούς χώρους στην άμυνα και η Βραζιλία το εκμεταλλεύτηκε. Στο 97′ έφυγαν σε αντεπίθεση τρεις εναντίον τριών, ο Φιρμίνιο γύρισε στον Νεϊμάρ και αυτός σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Η Βραζιλία έφτασε τους τέσσερις βαθμούς και αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική τη Σερβία, ενώ η Κόστα Ρίκα με δύο ήττες αποχαιρετά τη διοργάνωση.

Οι συνθέσεις:

Βραζιλία: Άλισον, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Κασεμίρο, Ζέσους, Νειμάρ, Κουτίνιο, Μαρσέλο, Γουίλιαν (46’ Ντάγκλας Κόστα), Παουλίνιο (68’ Φιρμίνιο), Φάγκνερ

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Ακόστα, Γκονζάλες, Μπόρχες, Ντουάρτε, Οβιέδο, Μπράιαν, Βενέγκας, Γκαμπόα (75’ Κάλβο), Γκούζμαν (83’ Τεγιέντα), Ουρένα (54’ Μπολάνος)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments