Διεθνή

Ιαπωνία: Οι κατ’ οίκον νοσηλεύτριες πέφτουν συχνά θύματα παρενόχλησης

Ιαπωνία: Οι κατ’ οίκον νοσηλεύτριες πέφτουν συχνά θύματα παρενόχλησης
Στην Ιαπωνία, 1 στις 2 κατ' οίκον νοσηλεύτριες παρενοχλείται!

Στην πρώτη ευρεία πανεθνική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία, ποσοστό πάνω από το 50% των νοσηλευτριών που επισκέπτονταν ασθενείς κατ’ οίκον δήλωσαν πως  έπεσαν θύματα κάποιας μορφής παρενόχλησης.

Σύμφωνα με την Ένωση Νοσηλευτών Επισκεπτών η οποία πραγματοποίησε την έρευνα, πλέον αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευτριών που επισκέπτονται ασθενείς στα σπίτια τους καθώς ο πληθυσμός της Ιαπωνίας γερνάει με γοργούς ρυθμούς.

Κάποιοι ηλικιωμένοι προτιμούν να λαμβάνουν νοσηλευτική φροντίδα στα σπίτια τους, γεγονός που σημαίνει ότι συχνά μια νοσοκόμα θα πρέπει να επισκεφθεί μόνη της τον ασθενή.

Το ερωτηματολόγιο σχετικά με την παρενόχληση στάλθηκε σε 11.160 νοσηλεύτριες και 5.580 διοικητικούς υπαλλήλους τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Οι νοσηλεύτριες που ερωτήθηκαν εάν είχαν υποστεί οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης ενώ εργάζονταν στα σπίτια ασθενών, οι μισές απάντησαν καταφατικά. Οι ισχυρισμοί περί παρενόχλησης αφορούσαν περιστατικά σωματικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει παρενοχληθεί ψυχολογικά, το 45% έχει υποστεί θωπείες και το 48% έχει παρενοχληθεί σεξουαλικά. Σύμφωνα με την ένωση αυτή, το 30% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τον προηγούμενο χρόνο έπεσαν θύμα παρενόχλησης.

Μερικές υποστήριξαν ότι οι ασθενείς τις επέπλητταν και τις υποτιμούσαν, κάποιοι τις άγγιζαν σε ακατάλληλα σημεία του σώματος και κάποιοι τους έδειχναν πορνογραφικό υλικό. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, οι ερωτηθείσες δήλωσαν ότι ανέφεραν την περίπτωση παρενόχλησης στους ανωτέρους τους, ενώ το 70% των διοικητικών υπαλλήλων απάντησε λέγοντας ότι μετά τις καταγγελίες έστελναν ένα ζευγάρι νοσηλευτών, αντί για μία νοσηλεύτρια, σε ασθενείς που είχαν τάση να παρενοχλούν.

Η έρευνα αποκάλυψε τέλος, ότι ορισμένοι διοικητικοί υπάλληλοι αφού άκουσαν τις καταγγελίες των νοσηλευτριών ακύρωσαν τις συμβάσεις εργασίας που είχαν συνάψει οι εργαζόμενες αυτές, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι απλά δεν ήξεραν τί να κάνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ισραήλ: Επιστρατεύουν υψηλή τεχνολογία για τους «φονικούς χαρταετούς» από τη Γάζα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments