Πολιτική

Βενιζέλος για Eurogroup: Ο Τσίπρας αντί για γραβάτα να φορέσει φιόγκο (vid)

Βενιζέλος για Eurogroup: Ο Τσίπρας αντί για γραβάτα να φορέσει φιόγκο (vid)
Καυστικό το σχόλιο που έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον Αλέξη Τσίπρα και την απόφαση του Eurogroup για το χρέος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε ένα αιχμηρό σχόλιο για τη συμφωνία του Eurogroup.

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι οι χθεσινές αποφάσεις συνιστούν την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να γιορτάσει την πανηγυρική αλλά ταπεινωτική, καθυστερημένη και δυστυχώς ατελή προσχώρησή της στην πολιτική του PSI που φαντάζει ως χρυσόμαλλο δέρας μπροστά στη χθεσινή απόφαση».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βενιζέλου για τη συμφωνία στο Eurogroup

«Δεν υποτιμώ καμία παρέμβαση στο χρέος που διατηρεί το χαμηλό ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης που κατακτήσαμε το 2012, με την παράταση της περιόδου χάριτος του δανείου του δεύτερου προγράμματος του 2012.

Όμως, ο κάθε λογικός και έντιμος άνθρωπος βλέπει ότι τώρα δεν υπάρχει κανένα ονομαστικό κούρεμα χρέους, όπως το κούρεμα των 106 δισ. ευρώ του 2012, ούτε γενναία, οριστική και εμπροσθοβαρής μείωση του χρέους σε παρούσα αξία, όπως η μείωση κατά 50% του ΑΕΠ που επιτεύχθηκε το 2012.

Βλέπει, επίσης, ότι οι άλλες παρεμβάσεις που αποφασίστηκαν συνιστούν μικρή, μερική αποκατάσταση των βλαβών που προκάλεσε η περιβόητη “διαπραγμάτευση” του 2015» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «ο λογικός και έντιμος παρατηρητής βλέπει την επ’ αόριστον υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και σε διαρκές «μνημόνιο χρέους» με αυστηρούς όρους, από την εκπλήρωση των οποίων εξαρτάται η εφαρμογή των μέτρων. Άρα, εξαγγέλλεται, δυστυχώς, μία διαρκής και μακρά εκκρεμότητα ως προς τη βιωσιμότητα που θα επαναξιολογηθεί το 2032».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurogroup: Ο Τσίπρας ενημερώνει τον Παυλόπουλο για το χρέος

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments