Ελλάδα

Αργυρούπολη: Συνελήφθη ένας από τους δραπέτες που άνοιγαν σπίτια στην Αττική

Αργυρούπολη: Συνελήφθη ένας από τους δραπέτες που άνοιγαν σπίτια στην Αττική
Συνελήφθη ο ένας από τους τρεις Αλβανούς κακοποιούς, που είχαν αποδράσει από το αστυνομικό τμήμα της Αργυρούπολης.

Συνελήφθη στο Κορωπί ένας από τους τρεις κακοποιούς, που δραπέτευσαν από αστυνομικό τμήμα στην Αργυρούπολη τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης

Πρόκειται για έναν από τους τρεις Αλβανούς κακοποιούς, που το είχαν αποδράσει από το παράθυρο στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος, όπως ανέφερε η ΕΡΤ.

(επ) VRUSHAJ ( o ν) GERTIAN του ALEKO και της DALLANDYSHE , γεν. 5-5-1994 στην Αλβανία2. (επ) VRUSHAJ ( o ν) GERTIAN του ALEKO και της DALLANDYSHE , γεν. 5-5-1994 στην Αλβανία


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δραπέτης εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Κορωπί. Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι και βρήκαν τον κακοποιό κρυμμένο.

Οι τρεις κακοποιοί κατηγορούνται για 72 διαρρήξεις, με λεία πάνω από 400.000 ευρώ. Είχαν αποδράσει την περασμένη Τετάρτη από το αστυνομικό τμήμα Αργυρούπολης, κόβοντας τα σίδερα στο παράθυρο του κρατητηρίου στον πρώτο όροφο. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των υδρορροών, κατέβηκαν στο ισόγειο και έγιναν… καπνός, ενώ οι αστυνομικοί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο τμήμα δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό.

Η απόδραση κρατουμένων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης από το Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης.

Κινηματογραφική απόδραση στην Αργυρούπολη

Ο λόγος για τρεις υπηκόους Αλβανίας, οι οποίοι κρατούνταν προσωρινά στο Αστυνομικό Τμήμα που βρίσκεται επί της λεωφόρου Κύπρου.

Οι δραπέτες κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα και να πηδήξουν από ύψος περίπου 10 μέτρων, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Οι αστυνομικοί προσδίδουν στα μέλη της – λόγω της δράσης τους – τον χαρακτηρισμό αναρριχητές!

Τι ανέφερε η ΕΛΑΣ όταν τους είχε συλλάβει

Το σχετικό Δελτίο Τύπου που είχε δώσει στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ κατά τη σύλληψή τους ανέφερε ότι:

«Τα μέλη της σπείρας αρχικά μετέβαιναν με τα «επιχειρησιακά» τους αυτοκίνητα, κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες, στις προαναφερόμενες περιοχές και εντόπιζαν την οικία «στόχο».

Στη συνέχεια παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα και εισερχόμενοι αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι δράστες μάλιστα ήταν ιδιαίτερα εκπαιδευμένοι και έμπειροι στην αναρρίχηση ορόφων πολυκατοικιών.Σε αρκετές περιπτώσεις αφαιρούσαν και τα κλειδιά των αυτοκινήτων των παθόντων, τα οποία αφαιρούσαν κατά τη διαφυγή τους.

Για τη διάπραξη των διαρρήξεων ήταν εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία (τροχό, κόφτες, σκύλα, κατσαβίδια κλπ), είδη ένδυσης για να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους (κουκούλες τύπου full face και περιλαίμια) και γάντια.

Από τις έρευνες σε οικίες και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, κοσμημάτων, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, κλειδιά αυτοκινήτων, τσάντες προσωπικά έγγραφα τρίτων προσώπων, διαρρηκτικά εργαλεία κλπ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments