Αθλητισμός

Μουντιάλ 2018: Σαουδική Αραβία – Αίγυπτος 2-1

Μουντιάλ 2018: Σαουδική Αραβία – Αίγυπτος 2-1
Ο Σαλάχ άνοιξε το σκορ για την Αίγυπτο, αλλά δεν ήταν αρκετό. Η Σαουδική Αραβία έχασε πέναλτι, ευστόχησε σε ένα δεύτερο και με γκολ στο 94' του αγώνα αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι το Μουντιάλ 2018, επικρατώντας 2-1 της ομάδας του Κούπερ που φεύγει χωρίς νίκη.

Πήγαν στο τελευταίο ματς της παρουσίας τους στο Μουντιάλ 2018 ως οι… απογοητευμένες. Με δύο ήττες που τους έφερναν εκτός διοργάνωσης. Όμως έψαξαν με πάθος να φύγουν με ψηλά το κεφάλι. Και η Σαουδική Αραβία το κατάφερε, κάνοντας την ανατροπή με δύο γκολ στις καθυστερήσεις (πρώτου και δεύτερου μέρους) και παίρνοντας τη νίκη με 2-1 απέναντι στην Αίγυπτο.

Μια Αίγυπτο που προηγήθηκε με γκολ του Σαλάχ στο 22′ και είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μέρος. Οι Σαουδάραβες έχασαν πέναλτι στο 33′, όμως είχαν και… δεύτερη ευκαιρία. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο ρέφερι χρειάστηκε το VAR για να αποφασίσει, τελικά έδωσε το πέναλτι και ο Σαλμάν ευστόχησε για το 1-1.

Το δεύτερο μέρος ήταν πολύ ανοιχτό, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τη νίκη, την Αίγυπτο να χάνει 1-2 καλές ευκαιρίες, αλλά τη Σαουδική Αραβία να είναι πιο απειλητική. Εκεί ωστόσο που όλα έδειχναν να τελειώνουν στην ισοπαλία, ήρθε ο Σαλέμ στην τελευταία φάση του αγώνα και με σουτ από τη μικρή περιοχή έγραψε το τελικό 2-1, χαρίζοντας στην Σαουδική Αραβία τη νίκη, με την οποία έκλεισαν την παρουσία τους στο φετινό Μουντιάλ. Μεγάλη απογοήτευση της διοργάνωσης η Αίγυπτος, που φεύγει από τη Ρωσία με τρεις ήττες.

Oι συνθέσεις

Σαουδική Αραβία (Χ. Πίτσι): Αλ Μοσαϊλέμ, Αλ Σαχρανί, Μ. Χαουσαουί, Οσ. Χαουσαουί, Αλ Μπουράικ, Οταΐφ, Αλ Μοκαουί, Αλ Φαράζ, Αλ Νταουσαρί, Μπαχμπρί (65΄ Ασίρι), Αλ Μουαλάντ (79΄ Αλ Σεχερί)

Αίγυπτος (Ε. Κούπερ): Ελ Χανταρί, Φατί, Αλί Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντέλ Σαφί, Χάμεντ, Ελ Νένι, Τρεζεγκέ (81′ Καχραμπά), Σαΐντ (40+7’ Ουάρντα), Σαλάχ, Μόχσεν (64′ Σομπί).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments