Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Παράταση στην προθεσμία για την υποβολή;

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Παράταση στην προθεσμία για την υποβολή;
Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις εκπνέει σε πέντε ημέρες και πάνω από 2,5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν ακόμη υποβληθεί, γεγονός που προϊδεάζει σε παράταση των καταληκτικών ημερομηνιών.

Μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 3.4 εκατ. φορολογικές δηλώσεις. Από αυτές οι 1.857.784 είναι μηδενικές. Το 37,5% έχει χρεωστική εκκαθάριση με τους φορολογούμενους να πρέπει να καταβάλλουν συμπληρωματικό φόρο 1.224.547.634 δηλαδή 880 ευρώ μέσο φόρο για τον καθένα.

Πιστωτικές είναι οι 495.902 φορολογικές δηλώσεις ή το 13,24% των δηλώσεων που έχουν μέχρι σήμερα υποβληθεί και το μέσο ποσό επιστροφής ανέρχεται σε 338 ευρώ.

Επιπλέον, στα στατιστικά στοιχεία που αναρτά η ΑΑΔΕ φαίνεται, ότι έχουν υποβληθεί 1.799.058 Ε2 και 657.593 Ε3.

Σημειώνεται ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο έχει ζητήσει αρμοδίως την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων δεδομένου, ότι έχουν αντιμετωπιστεί προβλήματα στην πλατφόρμα του taxis.

Η προθεσμία λήγει το ερχόμενο Σάββατο 30 Ιουνίου και η παράταση που αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδας θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, έως τις 20 Ιουλίου. Ωστόσο, η παράταση αυτή δεν θα αλλάξει τις καταληκτικές ημερομηνίες πληρωμής των δόσεων του φόρου εισοδήματος.

Λόγω των προβλημάτων που έχουν εκδηλωθεί μέχρι στιγμής στην υποβολή των δηλώσεων, αναμένεται να δοθεί παράταση στην προθεσμία.

Τα προβλήματα αυτά είναι:

-Έχουν υποβληθεί έως τώρα 3,5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις από τις περίπου 6,3 εκατ. που εκτιμάται ότι θα υποβληθούν συνολικά. Πρέπει, δηλαδή, να υποβληθούν 2,8 εκατ. δηλώσεις ακόμα σε λιγότερο από μια εβδομάδα

– Μεταξύ 11 το πρωί και 1 μετά το μεσημέρι το σύστημα παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα. Μερικά απ’ αυτά είναι οι καθυστερήσεις στην καταχώρηση και αποθήκευση των στοιχείων και των δηλώσεων

– Τα λανθασμένα στοιχεία κρατήσεων και αποδοχών περίπου 80.000 συνταξιούχων του δημοσίου, που μπορεί να διορθώθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά οι συνταξιούχοι που είχαν ήδη υποβάλλει τη φορολογική τους δήλωση θα πρέπει να την υποβάλλουν εκ νέου

– Η νέα μορφή του συνοδευτικού εντύπου Ε3 που αφορά στα πληροφοριακά στοιχεία εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments