Τουρισμός

Πρώτη σε επισκεψιμότητα τουριστών η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Πρώτη σε επισκεψιμότητα τουριστών η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας
Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας κατέκτησε την πρωτιά μεταξύ 13 περιφερειών.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Θάνο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πρώτη ανάμεσα σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα τουριστών.

Σε έναν απολογισμό που παρουσίασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η κατάσταση αλλάζει ακόμη και στο κομμάτι των διανυκτερεύσεων, στο οποίο παραδοσιακά η Περιφέρεια δεν είχε τις καλύτερες επιδόσεις, καθώς οι τουρίστες προερχόταν κυρίως από τη βαλκανική αγορά. Όπως εξήγησε, αλλάζει πλέον το μείγμα των τουριστών, με χώρες προέλευσης επισκεπτών όπως η Μεγάλη Βρετανία και το Κατάρ, και έτσι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται πια στη δεύτερη θέση ανάμεσα στις Περιφέρειες της χώρας ως προς τις διανυκτερεύσεις, και μάλιστα πάνω από Περιφέρειες όπως εκείνες της Αττικής και της Κρήτης.

Ο κ. Θάνος γνωστοποίησε, ακόμη, ότι στον τομέα των επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους παρατηρείται μια ετήσια αύξηση της τάξης του 14% για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση που σημειώθηκε ήταν στην Πέλλα, με άνοδο της επισκεψιμότητας αρχαιολογικών χώρων κατά 130%.

Για την κίνηση στο αεροδρόμιο Μακεδονία, σημείωσε ότι παρότι έκλεισε ο κύριος διάδρομος για κάποιο διάστημα, έχει πολύ καλή τάση τον τελευταίο χρόνο.”Συγκεκριμένα από από τον Μάη του 2017 μέχρι τον Μάη του 2018 υπάρχει μια αύξηση της τάξης του 30%”, είπε και εκτίμησε ότι θα βοηθήσει πολύ η επιδιωκόμενη επέκταση που θα γίνει από τον επενδυτή.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της Περιφέρειας σε τουριστικές εκθέσεις σχολίασε ότι το πρώτο εξάμηνο η Κεντρική Μακεδονία βρέθηκε σε εκθέσεις στο Τελ Αβίβ, τη Σόφια και το Βελιγράδι, που επιμένουν στην περιοχή μας, αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως το Βερολίνο, τη Μόσχα και το Βουκουρέστι, στις οποίες παρουσιάζεται τάση αύξησης των τουριστών προς τη χώρα μας. Σε ό,τι αφορά τη Ρωσία παρατηρείται τάση αύξησης των επισκεπτών κατά 15%, ενώ ευκαιρίες ανοίγονται και σε χώρες, όπως η Ρουμανία, η Ουκρανία και η Κίνα. Στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 η Περιφέρεια θα συμμετέχει σε εκθέσεις στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πολωνία, τη Σουηδία και την Ισπανία, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού.

Η αγορά του εναλλακτικού τουρισμού αναπτύσσεται πολύ δυναμικά και έχει θετικά αποτελέσματα όχι μόνο στους μήνες του καλοκαιριού αλλά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τέτοιες εκθέσεις θα γίνουν στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία και σε αυτές θα συμμετέχει η Κεντιρκή Μακεδονία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Θάνος, αναφέρθηκε και στο μάρκετινγκ των αεροπορικών εταιρειών, τονίζοντας ότι εικόνες από την Κεντρική Μακεδονία και ειδικά βίντεο προβάλλονται κατά τη διάρκεια των πτήσεων της Aegean, ενώ η Περιφέρεια ξεκίνησε από πέρσι συνεργασία με αεροπορική εταιρεία της Μεγάλης Βρετανίας και συμβάλλει στο άνοιγμα νέων αγορών. Μίλησε, ακόμη, για τη συνεργασία της Περιφέρειας με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, με αφορμή την παράσταση στο Τελ Αβίβ, για την παρουσίαση της ζωής των Σεφαραδιτών της Ισραηλιτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, σημείωσε, ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 σχεδιάζεται η υποβολή υποψηφιότητας για την πιστοποίση της πολιτιστικής διαδρομής “Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου” από τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας – Πάφου και Λάτσιο ενώ ειδική στόχευση έχει η Περιφέρεια και για την ανάδειξη του Ολύμπου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments