Άποψη

Ως εδώ και μη παρέκει κύριοι της κυβέρνησης

Ως εδώ και μη παρέκει κύριοι της κυβέρνησης
Η χαλαρή προσέγγιση της δράσης του Ρουβίκωνα, που στηριζόταν στη λογική πως το να πετάς τρικάκια δεν είναι παράνομο, οδήγησε στο τελευταίο, την απειλή να κάψουν τον Σκάι και άκουσον άκουσον «να χορεύουν στα αποκαΐδια σαν ινδιάνοι».

Ο Ρουβίκωνας φαίνεται πως έχει διαβεί τον… Ρουβίκωνα της νομιμότητας.

Ε, λοιπόν έτσι όπως οδεύει η κατάσταση θα φτάσουμε στο σημείο να δούμε το έργο με καουμπόηδες και ινδιάνους, το οποίο δεν θα είναι τόσο ανώδυνο, όσο φαντάζονται ορισμένοι.

Κύριε Τόσκα οφείλετε να αντιληφθείτε ότι σε όλες τις πράξεις υπάρχει μία κόκκινη γραμμή. Και αυτή δεν είναι άλλη από την παραβίαση του νόμου. Είτε μας αρέσει είτε όχι οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται. Αν εσάς δεν σας αρέσει μπορείτε να τον αλλάξετε. Δεν μπορείτε να μην τον εφαρμόζετε ή να τον εφαρμόζετε επιλεκτικά. Γιατί τότε δημιουργείτε καθεστώς ανομίας, το οποίο είναι ότι χειρότερο για μία ευνομούμενη πολιτεία.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα παραπάνω κύριε Τόσκα από την εφαρμογή του νόμου. Εξάλλου, αυτό είναι το πρώτιστο και το μέγιστο καθήκον σας.

Τώρα όσον αφορά σε διάφορους βουλευτές ή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θεωρούν ότι ο Ρουβίκωνας κινείται πέρα από την κόκκινη γραμμή της νομιμότητας. Ας σκεφτούν κάτι πολύ απλό. Οταν κάποιος σπάει τα κομπιούτερ ενός λογιστικού γραφείου επειδή διαφωνεί με τις πράξεις του, καταπατά το νόμο και διαπράττει παρανομία. Αν την παράνομη πράξη έκαναν μέλη της Χρυσής Αυγής θα την καταδίκαζαν με ιερή αγανάκτηση και στεντόρεια τη φωνή. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για το Ρουβίκωνα. Απέναντι στην παρανομία δεν χωρούν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Τα υπόλοιπα δεν είναι παρά φληναφήματα. Και επαναλαμβάνω αν κάποιος νόμος δεν σας αρέσει υπάρχει ο δημοκρατικός δρόμος να τον αλλάξετε.  Να μην τον εφαρμόζετε, αποτελεί πράξη επικίνδυνη για το δημοκρατικό πολίτευμα και την εύρυθμη λειτουργία της πολιτείας και της κοινωνίας.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments