Ελλάδα

Βαθμολογία Πανελληνίων 2018: Τα πρώτα στοιχεία και οι εκτιμήσεις για τις βάσεις

Βαθμολογία Πανελληνίων 2018: Τα πρώτα στοιχεία και οι εκτιμήσεις για τις βάσεις
Η βαθμολογία των πανελλαδικών εξετάσεων έχει δοθεί ήδη στη δημοσιότητα - Αναλυτικός οδηγός στο Pagenews.gr για τα επόμενα βήματα.

Η αγωνία για τη βαθμολογία των πανελληνίων 2018 έδωσε τη θέση της στην περισυλλογή.

Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν ήδη στο results.it.minedu.gov.gr

Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, όπου ο συνωστισμός των χρηστών δημιούργησε πρόσκαιρα προβλήματα φόρτωσης της σελίδας, αλλά και στις σχολικές μονάδες όπου για πρώτη φορά και για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων οι εκτυπωμένες καταστάσεις δεν περιλαμβάνουν τα ονόματα των υποψηφίων αλλά μόνο τους κωδικούς τους.

Για τους υποψήφιους θα ακολουθήσει η συμπλήρωση και ολοκλήρωση του μηχανογραφικού.

Από την περασμένη Παρασκευή 22 Ιουνίου οι υποψήφιοι μπορούσαν να λάβουν από το σχολείο τους τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας. Από σήμερα, ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να τροποποιούν το Προσωρινό Μ.Δ. ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση). – μέσα στην προθεσμία δηλαδή μέχρι την Δευτέρα 16 Ιουλίου.

Παράλληλα, με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://exams.it.minedu.gov.gr όπου περιέχονται πληροφορίες για τον αριθμό των εισακτέων, τις βάσεις παλαιότερων ετών, καθώς και το μηχανογραφικό δελτίο τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή.

Τα στατιστικά στοιχεία από το Υπουργείο Παιδείας (pdf)

Όπως σημείωνε το υπουργείο Παιδείας σε σχετική εγκύκλιο, οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν όσες τροποποιήσεις θέλουν μέχρι την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, ενώ μετά τις 16 Ιουλίου δεν μπορεί να γίνει καμία τροποποίηση αλλά ούτε και οριστικοποίηση. Με την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό δελτίο αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα). Αυτό το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό δελτίο θα πρέπει να εκτυπώσουν ή να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους και βέβαια να περιμένουν στη συνέχεια την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής περί τις 20 Αυγούστου.

Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Για τον υπολογισμό των μορίων οι υποψήφιοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τον παρακάτω τύπο

[(α+β+γ+δ) x2 + (α x 1,3) + (β x 0,7)] x 100

Εάν προβλέπονται μειωμένοι συντελεστές ο τύπος είναι

[(α+β+γ+δ) x2 + (α x 0,9) + (β x 0,4)] x 100

Εάν ο υποψήφιος θέλει να εισαχθεί σε σχολή με ειδικά μαθήματα ή πρακτική δοκιμασία τότε στα παραπάνω μόρια και μόνο για το τμήμα όπου απαιτούνται θα πρέπει να προστεθούν τα μόρια που προβλέπονται ανά μάθημα ή εξέταση.

Για τους υποψήφιους που διαγωνίζονται σε περισσότερες από μία ξένες γλώσσες λαμβάνεται υπόψη η υψηλότερη βαθμολογία, ενώ στα αγωνίσματα ως βαθμός λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος των βαθμών των τριών αγωνισμάτων ο οποίος εκφράζεται με προσέγγιση εκατοστού.

Δείτε εδώ τον αυτόματο τρόπο υπολογισμού των μορίων από το υπουργείο Παιδείας:

https://markcalc.it.minedu.gov.gr/

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments