Οικονομία

Τράπεζα Πειραιώς: Δέσμευση για νέες χρηματοδοτήσεις

Τράπεζα Πειραιώς: Δέσμευση για νέες χρηματοδοτήσεις
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρθηκε στη σταθεροποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος.

Η Τράπεζα Πειραιώς στο τέλος του 2020 θα έχει ενεργητικό της τάξης των 70 δισ.ευρώ, θα είναι κεφαλαιακά ισχυρή, κερδοφόρος και θα παραμένει η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος, Χρήστος Μεγάλου, από το βήμα της τακτικής γενικής συνέλευσης.

Ο κ. Μεγάλου αναφέρθηκε στη σταθεροποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος που συνιστά ευκαιρία και ανάσα για την ελληνική οικονομία, ώστε να αξιοποιήσει τη συγκυρία και να μπορέσει να ανακάμψει μετά την πολυετή ύφεση.

Σε αυτό το πλαίσιο η Τράπεζα Πειραιώς θα συντελέσει ως η μεγαλύτερη τράπεζα στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο κ. Μεγάλου και υπογράμμισε τη δέσμευση για νέες χρηματοδoτήσεις άνω των 3 δισ.ευρώ το 2018. «Στόχος μας είναι να αυξάνουμε κάθε χρόνο τις χρηματοδοτήσεις μας και να φθάσουμε στο τέλος του 2020, τα 5 δισ.ευρώ ετησίως από τα 2,7 δισ. ευρώ που ήταν το 2017 και 2 δισ.ευρώ του 2016», είπε.

Στη βελτίωση των συνθηκών για τη χώρα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς, Γιώργος Χαντζηνικολάου, ο οποίος σημείωσε ότι με τις αποφάσεις του Εurogroup της 21ης Ιουνίου, τίθενται οι βάσεις για επιστροφή στην κανονικότητα και σε ανάπτυξη για τη χώρα μας.

Η περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους που προσέφερε στην Ελλάδα το Eurogroup εξασφαλίζει ότι η Ελλάδα θα έχει ήπιες ανάγκες αναχρηματοδότησης τα επόμενα 10 χρόνια, ανοίγοντας το δρόμο ώστε η χώρα να επιστρέψει στις αγορές, επισήμανε ο κ. Χαντζηνικολάου, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα πρέπει να αξιοποιήσει την ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος και το θετικό παγκόσμιο κλίμα που επικρατεί, για να επιταχύνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments