Ελλάδα

Η εικόνα κατάντιας της Ελλάδας από έναν οδηγό

Η εικόνα κατάντιας της Ελλάδας από έναν οδηγό
Οι "μαγκιές" στο τιμόνι αποδεικνύουν την τραγική κατάσταση της χώρας και την αποξένωση από κάθε ανθρώπινη σχέση και ανάγκη.

Καθημερινά, πολλοί από εμάς γινόμαστε αυτόπτες μάρτυρες “ταρζανίστικων” συμπεριφορών στους δρόμους. Το έχουμε σαν λαός. Η παράκληση ή η ερώτηση είναι λέξεις άγνωστες για τον μέσο Έλληνα οδηγό.

Η επίθεση είναι η μόνη απάντηση για οτιδήποτε συμβεί γύρω του και ακόμη και μορφωμένοι που το «επίπεδο» τους φαινομενικά είναι τόσο… ψηλά γίνονται ένα με την άσφαλτο, ειδικά εάν πρόκειται για μια θέση παρκινγκ.

Πόσο μάλλον όταν αυτή η θέση είναι μπροστά από ειδικά διαμορφωμένο πεζοδρόμιο προκειμένου να γίνεται ευκολότερη η ζωή των ατόμων με αναπηρία. Ναι δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που ακούμε κάτι τέτοιο.

Το περιστατικό συνέβη στα βόρεια προάστια της Αθήνας, όταν οι δύο οδηγοί (δεν έχει σημασία το φύλλο) εντόπισαν με το «αετίσιο» μάτι τους την πολυπόθητη θέση επί της οδού Καραϊσκάκη.

Και να σημειωθεί ήθελαν να παρκάρουν:

– Πάνω σε στροφή και όπως αναφέραμε πριν

– Σε σημείο που υπήρχε σήμανση για αναπηρικά αμαξίδια καθώς το υπόλοιπο πεζοδρόμιο είναι αρκετά ψηλό.

Δεν θα σταθούμε στον «τσαμπουκά», γιατί δεν είναι αυτό το νόημα και δεν πρέπει να δώσουμε αξία σε τέτοιες συμπεριφορές. Το μόνο που πρέπει να σχολιαστεί, είναι ότι ο νικητής αυτής της… κοκορομαχίας, όταν ρωτήθηκε από περαστικούς για το εάν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί η ράμπα από κάποιον άνθρωπο που έχει ανάγκη, εκείνος-η απάντησε «αφοπλιστικά» λέγοντας ότι θα κάνει μόνο 10 λεπτά.

Κάτι τέτοιες είναι οι στιγμές λοιπόν που καταλαβαίνεις πως δεν υπάρχει σωτηρία γι’ αυτή τη χώρα. Και η συμπεριφορά των Ελλήνων στο τιμόνι είναι ένα πολύ απλό παράδειγμα για το αδιέξοδο που έχουμε φτάσει.

Εάν η ανθρωπιά εξευτελίζεται καθημερινά, τότε τι καλύτερο μπορείς να περιμένεις ;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments