Πολιτική

Οριστικό “διαζύγιο” αποφάσισε το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής

Οριστικό “διαζύγιο” αποφάσισε το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής
Την απεμπλοκή του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του κόμματος, υιοθετώντας τη σχετική εισήγηση του Σταύρου Θεοδωράκη.

Την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του κόμματος, υιοθετώντας τη σχετική εισήγηση του Σταύρου Θεοδωράκη.

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε η εισήγηση Θεοδωράκη.

Το τελικό αποτέλεσμα:

  • 97 στελέχη ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης,
  • 16 κατά
  • 5 λευκά

Η συνεδρίαση ήταν κλειστή και ξεκίνησε με ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήθηκε στα στελέχη του Ποταμιού την αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι ο αρχικός του στόχος που ήταν να διευρυνθούν οι δυνάμεις στο Κίνημα Αλλαγής δεν επετεύχθη και ως εκ τούτου θεωρεί ότι η ενδεδειγμένη λύση αυτήν τη στιγμή είναι να χωρίσουν οι δρόμοι με το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως πρόσθεσε, αυτό δεν έγινε πράξη. Γι’ αυτό και πρέπει να δοθεί λύση, η οποία πρέπει να είναι η αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής. Η αποσύνδεση του Ποταμιού από τη Χαριλάου Τρικούπη, όπως επισήμανε.

Επειδή, σύμφωνα με την πλειοψηφία των στελεχών του, το Κίνημα Αλλαγής θυμίζει πολύ ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του Ποταμιού εξήγησε ότι αυτή η επιλογή είναι καλύτερη από αντάρτικο στο εσωτερικό. Γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν επιζήμιο και για το Κίνημα Αλλαγής και για το Ποτάμι.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, εξήγγειλε συνέδριο του κόμματος τον Οκτώβριο, λέγοντας πως εκεί θα αποφασιστεί ποια θα είναι η ηγεσία του Ποταμιού και των συμμάχων του. Παράλληλα, διέψευσε σενάρια ότι έχει προχωρήσει σε συμφωνία συνεργασίας είτε με τη Νέα Δημοκρατία, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι στελέχη του Ποταμιού, όπως η Αθηνά Δρέττα, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και ο Παναγιώτης Βλάχος έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν στο Κίνημα Αλλαγής.

Η στάση των βουλευτών και των ευρωβουλευτών του κόμματος

Πρώτος τοποθετήθηκε ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος στήριξε ξεκάθαρα την επιλογή της αποχώρησης, κάνοντας λόγο για δυναμική επιστροφή του Ποταμιού. Ο Γιώργος Αμυράς ανέφερε ότι στις επόμενες ευρωεκλογές το Ποτάμι πρέπει να μην είναι με τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, αλλά με τους Φιλελεύθερους ή με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Αυτοκριτική έκανε ο Σπύρος Δανέλλης, αναφέροντας ότι υπερέβαλε στις τελευταίες εμφανίσεις του, ενώ σημείωσε ότι η θέση του παραμένει σταθερή για ένα ενωμένο, δυνατό Ποτάμι.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός επιτέθηκε στην «ψευδεπίγραφη αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ότι θα παραμείνει σε ένα Ποτάμι που θα επιστρέψει στις αρχές του.

Ο Σπύρος Λυκούδης άσκησε κριτική τόσο στις επιλογές του Ποταμιού, όσο και του Κινήματος Αλλαγής. Δήλωσε ότι παραμένει στην ΚΟ του Ποταμιού, αλλά προσέθεσε ότι τα στελέχη της Μεταρρύθμισης θα αποφασίσουν χωρίς κεντρική γραμμή αν θα μείνουν στο Ποτάμι ή στο Κίνημα Αλλαγής. Δεν θα μείνω ούτε μια ώρα σε ένα κόμμα που λένε ότι όλα τα αποφασίζει ο Αρχηγός σημείωσε και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα συγκληθούν οι Μεταρρυθμιστές για να αποφασίσουν πώς θα συγχρονίσουν το βήμα τους με το Ποτάμι.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός επιτέθηκε στην ψευδεπίγραφη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι θα παραμείνει σε ένα Ποτάμι που θα επιστρέψει στις αρχές του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments