Αθλητισμός

Super League: Επιμένουν για τις “14” ομάδες – Αμετακίνητος ο Βασιλειάδης

Super League: Επιμένουν για τις “14” ομάδες – Αμετακίνητος ο Βασιλειάδης
Δεν τα βρήκαν με τον Βασιλειάδη οι εκπρόσωποι της Super League.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με τους εκπροσώπους της Super League.

Η συνάντηση με θέμα την αναδιάρθρωση, δεν κράτησε πάνω από μια ώρα. Συγκεκριμένα, στις 14:00 ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15:00, διότι ο υφυπουργός αθλητισμού έπρεπε να δώσει το παρών στο υπουργικό συμβούλιο.

Οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού, επέμειναν στο να μειωθούν οι ομάδες σε 14 το ερχόμενο καλοκαίρι και να γίνουν οι αλλαγές που ζήτησε ο υφυπουργός.

Οι δυο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία, ωστόσο αποφασίστηκε να διεξαχθεί νέο Δ.Σ. και στη συνέχεια να υπάρξει νέο ραντεβού με τον υφυπουργό την Τετάρτη (4/7), ώστε να φανεί αν αποδέχεται την δική τους πρόταση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης:

Ο υφυπουργός αθλητισμού, ανέφερε μετά τη συνάντηση πως “έχουμε κάνει βήματα, αποδεχόμενοι το θεσμικό πλαίσιο, αλλά ο αριθμός των ομάδων είναι κομβικός. Δεν εκβιάζουμε, αλλά στο πλαίσιο αυτό έχει γίνει μια συγκεκριμένη οικονομική πρόταση. Θέλω να ξαναβρεθούμε και να συζητήσουμε πάλι. Προφανώς η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα είναι για πάντα στο τραπέζι και η ΕΡΤ έχει κι άλλες ανάγκες να καλύψει”.

Από ‘κει και πέρα, ανέφερε ότι “δεν υπάρχει πιθανότητα να δεχτούμε τις 14 ομάδες, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Η πρόταση είναι σαφής, με συγκεκριμένη χρηματοδότηση. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός για όλες τις κατηγορίες. Δεν είναι κακό να συζητάς, αλλά θα πρέπει ο καθένας να καταλαβαίνει τα πλαίσια συζήτησης”.

Τέλος, ανέφερε πως “αν και τώρα δεν παρθούν σοβαρές αποφάσεις από τη Λίγκα, ο χρόνος θα αναγκάσει τις ομάδες να τρέχουν με χειρότερες συνθήκες και θα πρέπει να υλοποιήσουν πολύ δυσκολότερες αποφάσεις”.

Για τη συνάντηση με τη Football League, είπε: “Δίνουμε μάχη για να σταθεί η κατηγορία. Οι φορείς του ποδοσφαίρου πρέπει να αρχίσουν να το σκέφτονται, διότι δεν μπορούμε να είμαστε συνεχώς σανίδα σωτηρίας. Εμπορικά το πρωτάθλημα πήγε καλά, αλλά χρειάζονται δομικές αλλαγές και αυτές πρέπει να αρχίσουν από πάνω προς τα κάτω. Οι παράγοντες θα πρέπει να δείξουν σοβαρότητα. Με το στανιό δεν γίνεται τίποτα. Εμείς ερχόμαστε να δώσουμε μια λύση με βάση τις δικές μας μελέτες. Μπορεί το πρωτάθλημα να γίνεται και με 30 ομάδες, να παίρνουν 200.000 ευρώ και να βλέπουμε ανάλογο θέαμα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments