Πολιτική

Υπουργικό Συμβούλιο Live: Οι εξελίξεις της οικονομίας στο επίκεντρο

Υπουργικό Συμβούλιο Live: Οι εξελίξεις της οικονομίας στο επίκεντρο
Κατά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως έχει ασπαστεί τη νέα εθνικοφροσύνη.

Mε την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. 

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, χαρακτηρίζοντάς τα πολύ σημαντικά που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να βγει στις αγορές.

Όπως είπε η απόφαση του Eurogroup, έκλεισε αμετάκλητα τον κύκλο των αξιολογήσεων και των Μνημονίων, σημειώνοντας πως έδωσε οριστική λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. “Το σύνολο των διεθνών αναλυτών, των οίκων αξιολόγησης, των ευρωπ.θεσμών αναγνωρίζουν τον ιστορικό χαρακτήρα της απόφασης”, είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Με την επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ομολόγων και την περίοδο χάριτος αποπληρωμών κεφαλαίου-τόκων για τα δάνεια του EFSF ύψους 100 δισ.. ευρώ, γίνεται αποφασιστικό βήμα, ώστε μεσοπρόθεσμα οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες του ελληνικού δημοσίου να μην υπερβαίνουν το 15% του ΑΕΠ, όπως εξήγησε στους υπουργούς ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, υπάρχει πλέον καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια,. χωρίς πιστωτικές γραμμές, χωρίς νέα προαπαιτούμενα έναντι μέτρων για το χρέος. Μάλιστα, είπε ότι δεν θα υπάρχει ασφυκτιή επιτροπεία έναντι χρηματοδότησης, καταλήγοντας πως η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της.

Δείτε την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό Συμβούλιο

Ο Αλέξης Τσίπρας για τα ομόλογα από την ΕΚΤ

Επίθεση Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κατά την ομιλία του στο υπουργικό Συμβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα στηρίξει το κοινωνικό κράτος και το ασφαλιστικό σύστημα και δεν θα προβεί σε απολύσεις γιατρών και στη διάλυση του δημόσιου τομέα με τη ρήτρα πέντε προς ένα, όπως θέλει ο κ. Μητσοτάκης.

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Μητσοτάκη για τη θέση του για το γενικευμένο outsourcing, σημειώνοντας πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η ανάκτηση των ρυθμίσεων υπέρ των εργαζομένων και αύξηση του κατώτατου μισθού. Αφήνοντας αιχμές εμμέσως για τον τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, είπε πως “ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να κάνει κάτι δραματικά επικίνδυνο: Να ασπαστεί την γραμμή της νέας εθνικοφροσύνης στην οποία τον τράβηξε η ακροδεξιά ηγετική ομάδα της ΝΔ που τον κρατάει όμηρο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments