Πολιτική

Βουλή Live: Η ομιλία Μητσοτάκη για την οικονομία

Βουλή Live: Η ομιλία Μητσοτάκη για την οικονομία
Μετά τον Αλέξη Τσίπρα, στο βήμα της Βουλής βρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με σφοδρότητα επιτέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα μιλώντας στη Βουλή για την οικονομία και τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Ο κ. Μητσοτάκης θύμησε ότι η σημερινή συζήτηση είναι διεξάγεται μία ημέρα που είναι η επέτειος του δημοψηφίσματος, που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μετέτρεψε το Οχι του λαού σε ΝΑΙ. O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα “πολιτικό απατεώνα” και “πολιτικό ψεύτη”, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η χώρα έχει ουσιαστικά εισέλθει σε προεκλογική περίοδο.

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

O κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο υπερταμείο, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν είχε πει κουβέντα για αυτό στις εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015. “Είχατε πει ότι θα δεσμεύσετε τη δημόσια περιουσία έως το 2115; Δεν ντρέπεστε; Αλήθεια, γιατί δεν πήρατε δίπλα σας τον κ. Καμμένο σήμερα; Σας χαλάει το κάδρο; Είχατε πει θα παραιτηθείτε κ. Τσακαλώτο. Αυτή είναι η ευθιξία σας;”.

Για το Σκοπιανό

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε για ανικανότητα τον πρωθυπουργό λέγοντας πως είναι υπό προθεσμία. Όπως σημείωσε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι δεν αναγνωρίστηκε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, ενώ ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πρωί και βράδυ πανηγυρίζει και λέει ότι υπάρχει ακόμα και μακεδονικός στρατός. “Είλναι αργά για δάκρυα κύριε Κοτζιά”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και αναρωτήθηκε εάν με τον κ. Καμμένο θα πάνε μαζί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως προσπάθησε να διχάσει τους Έλληνες, αλλά απέτυχε. Μάλιστα, τον κατηγόρησε πως όταν δέχεται κριτική, τους αποκαλεί όλους ακροδεξιούς. “Ακροδεξιός κι εγώ και η Γεννηματά και ο Λεβέντης και ο Κουτσούμπας. Όση λάσπη και αν πετάξετε δεν με ακουμπάτε. Εμείς αποκαταστήσαμε την δημοκρατία”. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία αποκατέστησε τη Δημοκρατία και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως είναι ο μεγάλος ευεργέτης της ακροδεξιάς.

“Εσείς φωνάζατε μαζί τους στις πλατείες για προδότες και κρεμάλες. Τι διαφορά έχει το tweet του κ. Πολάκη με αυτά που έλεγε η Χρυσή Αυγή; Και βέβαια, εσείς κυβερνάτε εδώ και 2,5 χρόνια με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου. Εσείς ψάχνατε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στον Πιερ Μοσκοβισί είπε χαρακτηριστικά πως τις συντάξεις δεν θα τις κόψουμε από τον κ. Μοσκοβισί αλλά από τους Έλληνες. Σημείωσε πως υπάρχουν εκτός από τον κ. Μοσκοβισί κι άλλοι αξιωματούχοι που δεν λένε τα ίδια πράγματα, όπως ο Κλάους Ρέγκλινγκ και Τόμας Βίζερ.

Για τις συντάξεις

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως από τα υπόγεια του Μαξίμου διακινούνται σενάρια ότι τα ψηφισμένα μέτρα μπορούν να ανασταλούν ή να καταργηθούν. “Οι περικοπές των συντάξεων δεν προβλεπόντουσαν στο τρίτο μνημόνιο. Οι περικοπές αυτές ήταν αχρείαστες. ηταν το τίμημα της δικής σας αναξιοιπιστίας. Εμείς δεν τις ψηφίσαμε. Εσείς τις ψηφίσατε και έχετε το θράσος να μας ζητάτε και τα ρέστα;”.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε πως η Νέα Δημοκρατία έχει ετοιμάσει μία τροπολογία για να μην μειωθούν οι συντάξεις καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να την ψηφίσει εάν έχει το πολιτικό θάρρος. “Αν έχετε το θάρρος ελάτε και ψηφίστε για να δούμε ποιος λεει την αλήθεια και ποιός κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό. Αλλά δυστυχώς όλοι οι έλληνες γνωρίζουν ότι αν εσείς μείνετε στην εξουσία οι μειώσεις συντάξεων θα είναι αναπόφευκτες”, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως είναι ψεύτης με Ψ κεφαλαίο, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είχατε το θράσος να επικαλεστείτε ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ; Είστε σοβαρός; Είναι τόσο έγκριτοι που δεν γνωρίζουν ότι δεν συναντήθηκα ούτε με τον Ζεεχόφερ ούτε με την Μέρκελ. Είστε ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης. Είστε διπλός ψεύτης όταν μιλώντας για το μεταναστευτικό με ταυτίζετε με τον Όρμπαν. Σε κάθε σύνοδο έχω συγκρουστεί με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας. Ψεύτης, ψεύτης ψευτης αυτό θα σας συνοδεύει! Ντροπή σας”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments