Βιβλίο

Η ιστορία ενός “Golden Girl”

Η ιστορία ενός “Golden Girl”
Το "Golden Girl" είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Ειρήνης Τσαλή.

Η τριαντάχρονη Ζωή Χατζή αφηγείται την πορεία της από το ανταγωνιστικό περιβάλλον του City του Λονδίνου πίσω στο ξεχασμένο χωριό της λίγο έξω από την Κόρινθο.

Το «Golden Girl» είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Ειρήνης Τσαλή.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Ζωή είναι έξυπνη, δυναμική, φιλόδοξη, επιτυχημένη και… εντελώς μόνη. Εργάζεται σε μια μεγάλη τράπεζα επενδύσεων στο Λονδίνο, παίρνει το αεροπλάνο με τη συχνότητα που άλλοι παίρνουν ταξί, οργώνει τις αίθουσες συσκέψεων πάνω σε ψηλοτάκουνες γόβες και… κοιμάται ελάχιστα.

Δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Μέχρι την ημέρα που το σύμπαν της καταρρέει και η υπερεπιτυχημένη Ζωή βρίσκεται το μεγαλοπρεπές City στο ταπεινό Σκαλάκι Κορινθίας των 254 μόνιμων κατοίκων, πίσω στο σπίτι της μητέρας της.

Ξαφνικά είναι αποκομμένη από τον κόσμο, χωρίς κινητό, χωρίς internet, χωρίς να μπορεί να στείλει ούτε ένα email.

Στην αρχή φαίνεται να είναι το τέλος του κόσμου, αλλά, αν το καλοσκεφτεί κανείς, μπορεί να είναι και η αρχή ενός καινούριου κόσμου.

Η πραγματική ζωή κυλάει ερήμην μας κι έχει τον τρόπο της να φέρνει ανατροπές και αναπάντεχες εξελίξεις. Πώς θα αποκατασταθεί η τάξη;

Διαβάζουμε ένα απόσπασμα

«Δουλειά. Μόνο δουλειά. Σκληροπυρηνική, ασταμάτητη αδυσώπητη μανία για δουλειά.

Μόνο αυτά τα λόγια μπορούν να περιγράψουν το διάστημα που ακολούθησε το περιστατικό εκείνης της Πέμπτης στο Vigo. Αρνήθηκα να κλάψω, αρνήθηκα να το σκεφτώ, αρνήθηκα να με επηρεάσει.

Κάθε φορά που ερχόταν στο μυαλό μου, απλώς άλλαζα εικόνα ή έκανα κάτι άλλο.

Το περιθωριοποίησα, το διέγραψα μαζί με κάθε επιθυμία για συντροφικότητα, που εδώ και χρόνια προσπαθώ να αγνοώ ούτως ή άλλως.

Το θέμα είναι ανάξιο λόγου πια… Τελεία. Και παύλα̶

Έτσι προσηλώθηκα ακόμη πιο πολύ στον στόχο. Να εντυπωσιάσω τον Hastings, να εντυπωσιάσω όλα τα στελέχη που είναι στην επιτροπή που αποφασίζει για τις προαγωγές, να γίνω η πιο νεαρή διευθύντρια στην GBI. Να πετύχω. Να είμαι ευτυχισμένη. Α το σκεφτεί κανείς πραγματικά, η επιτυχία είναι ο μόνος δρόμος για την ευτυχία.

Η επίτευξη του στόχου είναι αίσθηση παντοδυναμίας».

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ειρήνη Τσαλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Λογιστική και Χρηματοοικονομική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Real Estate Finance and Investment στο Πανεπιστήμιο Reading της Μεγάλης Βρετανίας. Έζησε κι εργάστηκε αρκετά χρόνια στο Λονδίνο.

ΤΙΤΛΟΣ: Golden girl ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ειρήνη Τσαλή Εκδόσεις Μελάνι Σελ.: 440 Τιμή:17,00 €

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments