Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Παστιτσάδα

Η συνταγή της ημέρας: Παστιτσάδα
Ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Παστιτσάδα.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής

1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)

1 πακέτο μακαρόνια Νο1

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 ποτ. κρασιού λευκό κρασί

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 ποτήρια νερό περίπου

1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη

2 γαρύφαλλα

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

2 κ.σ./μερίδα μανούρι Κέρκυρας τριμμένο (ή παρμεζάνα) για το σερβίρισμα

αλάτι

πιπέρι.

Διαδικασία συνταγής

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.

Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.

Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί μας και προσθέτουμε το σκόρδο, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη.

Διαλύουμε τον πελτέ σε νερό και τον προσθέτουμε.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1½ με 2 ώρες μέχρι να γίνει το κρέας.

Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.

Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (ζεστό).

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το κρέας και τη σάλτσα του.

Σερβίρουμε με το κερκυραϊκό μανούρι.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments