Διεθνή

Αναβρασμός στη Γερμανία – Διαδηλώσεις κατά της προσφυγικής πολιτικής

Αναβρασμός στη Γερμανία – Διαδηλώσεις κατά της προσφυγικής πολιτικής
Οι διαδηλωτές στη Γερμανία ζητούν να σταματήσουν οι θάνατοι στη Μεσόγειο.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις στη Γερμανία για το θέμα της θαλάσσιας διάσωσης στη Μεσόγειο. Σύμφωνα με στοιχεία των διοργανωτών, στο Βερολίνο βγήκαν στους δρόμους περισσότεροι από 12.000 πολίτες, πολλοί εξ αυτών φορώντας πορτοκαλί σωσίβια διάσωσης.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν ασφαλείς οδούς διάσωσης προς την Ευρώπη και την αποποινικοποίηση των θαλάσσιων διασώσεων από ακτιβιστές. Φέροντας πανό στο οποίο αναγραφόταν “Σταματήστε τους θανάτους στη Μεσόγειο”, οι διαδηλωτές κινήθηκαν από την Alexanderplatz μέχρι το κτίριο της καγκελαρίας. Η αστυνομία έκανε λόγο για πολλές χιλιάδες διαδηλωτών.

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην ακολουθούμενη προσφυγική πολιτική πραγματοποιήθηκαν επίσης στις πόλεις Βρέμη, Ανόβερο, Χαϊδελβέργη, Μόναχο και αλλού.

Τις διαδηλώσεις είχε εξαγγείλει το δίκτυο “Θαλάσσια γέφυρα” που αποτελείται από 13 πρωτοβουλίες βοήθειας σε πρόσφυγες και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, μεταξύ αυτών τις Sea Watch, Mission Lifeline, Sea Eye, Gesicht zeigen! και Peng Collective.

Eν τω μεταξύ σε δημοσίευμα της Die Tageszeitung (taz) με τίτλο «Αξιώνοντας μία άλλη πολιτική», αναφέρεται ότι την ώρα που σκάφη μη κυβερνητικών οργανώσεων όπως τα Sea Watch 3, Lifeline, Seefuchs και Iuventa παραμένουν αγκυροβολημένα σε λιμάνια, “φρεναρισμένα” από τις Αρχές και με εν μέρει ποινικοποιημένη τη δράση τους, εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν στη Μεσόγειο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments