Διεθνή

Ταϊλάνδη διάσωση: Δείτε live εικόνα από το σημείο της επιχείρησης

Ταϊλάνδη διάσωση: Δείτε live εικόνα από το σημείο της επιχείρησης
Ταϊλάνδη διάσωση: Όλα τα βλέμματα στο σπήλαιο όπου αναμένεται η επόμενη φάση στην επιχείρηση των δυτών.

Τέσσερα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη. Η επιχείρηση για τη διάσωση των υπολοίπων συνεχίζεται σήμερα.

Η επιχείρηση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη και η αγωνία κορυφώνεται.

Ο συντονιστής των δυτών ανέφερε ότι οι δύτες χρειάζονται μεταξύ 10 και 20 ωρών για να ξεκουραστούν και να ετοιμαστούν για την επόμενη επιχείρηση.

Ταϊλάνδη διάσωση: Δείτε LIVE εικόνα

https://www.youtube.com/watch?v=aIsh7TcjGFk

Ο επικεφαλής της επιχείρησης είπε ότι το πρώτο παιδί βγήκε από το σπήλαιο, στις 17:40 τοπική ώρα και πρόσθεσε ότι οι διασώστες χρειάζονται ”περίπου 10 ώρες” για να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση της επιχείρησης και ότι σε αυτήν συμμετέχουν 90 δύτες–50 ξένοι και 40 Ταϊλανδοί.

Οι διασώστες αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα στην επικίνδυνη αυτή αποστολή από φόβο για τυχόν άνοδο της στάθμης των υδάτων.

Ο απεσταλμένος του BBC στην περιοχή, ο Νταν Τζόνσον, μετέδωσε ότι οι γιατροί εξέτασαν τα παιδιά και κατέληξαν σε μια λίστα με σειρά προτεραιότητας.

Αποφάσισαν να βγάλουν έξω πρώτα τα πιο αδύναμα.

Δεκατρείς ιατρικές ομάδες βρίσκονταν έξω από το σπήλαιο, η καθεμία εξοπλισμένη με το δικό της ελικόπτερο και ασθενοφόρο, ένα για καθένα από τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους.

Τα οκτώ παιδιά και ο προπονητής τους, που έχουν εγκλωβιστεί στη σπηλιά παραμένουν εγκλωβισμένοι στο αρχικό σημεία, την παραλία Πατάγια του σπηλαίου.

Χθες εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές όταν οι δύτες βγήκαν στην επιφάνεια με τα παιδιά.

Κάθε παιδί συνοδευόταν από δυο δύτες, ο ένας πήγαινε μπροστά μεταφέροντας την μπουκάλα οξυγόνου του παιδιού, ακολουθούσε το παιδί και στη συνέχεια ο τρίτος δύτης.

Τα παιδιά φορούσαν full face μάσκες και εκτιμάται ότι είχαν εκπαιδευτεί τις τελευταίες ημέρες στο κολύμπι προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη διαδρομή των 3,2 χλμ., με τα υποβρύχια περάσματα.

Στο τέλος της διαδρομής, όπως μετέφερε ο Guardian, οι δύτες αγκάλιαζαν τα παιδιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments