Πολιτική

Γιοχάνες Χαν: Τα μάζεψε “άρον άρον” μετά το σάλο για αλλαγή στα ελληνοαλβανικά σύνορα (vid)

Γιοχάνες Χαν: Τα μάζεψε “άρον άρον” μετά το σάλο για αλλαγή στα ελληνοαλβανικά σύνορα (vid)
H φράση του Ευρωπαίου Επίτροπου για αλλαγή στα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας προκάλεσε σοκ στον πολιτικό κόσμο στην Ελλάδα.

Τον πολιτικό σεισμό που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ευρωπαίου Επίτροπου, Γιοχάνες Χαν περί αλλαγής συνόρων» Ελλάδας- Αλβανίας, προσπάθησαν να μαζέψουν με κάθε τρόπο οι Βρυξέλλες, με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επισημαίνει0 πως ο Γιοχάνες Χαν δεν αναφέρθηκε σε καμία περίπτωση σε αλλαγή συνόρων.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επίτροπος υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίλυσης όλων των ανοικτών διμερών ζητημάτων πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση της ΕΕ, έκανε αναφορά στις συνεχιζόμενες ελληνοαλβανικές συζητήσεις για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, η οποία φυσικά μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στη βάση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας.

Ωστόσο, δυστυχώς για τον Γιοχάνες Χαν το βίντεο με τις περίεργες και άκρως ύποπτες δηλώσεις του είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε think-tank, ο αρμόδιος επίτροπος για τη Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοχάνες Χαν αναφέρθηκε στη συμφωνία των Πρέσπων παρουσία του Σκοπιανού ΥΠΕΞ και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην συμφωνία που προετοιμάζεται ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία.

«Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες».

Ουσιαστικά, με τη δήλωση αυτή ο Ευρωπαίος Επίτροπος προανήγγειλε πως θα αλλάξουν τα σύνορα Ελλάδας και Αλβανίας, όταν και εάν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Αλβανό πρωθυπουργό, κ. Ράμα, για τα ελληνοαλβανικά θέματα.

Μπορεί λοιπόν ο εκπρόσωπος των Βρυξελλών να έσπευσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, αλλά ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως προς το παρόν δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ούτε επισήμως ούτε σε επίπεδο διαρροών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments