Διεθνή

Τραμπ: Νέες απειλές για την ΕΕ αν δεν υπάρξουν διαπραγματεύσεις για το εμπόριο

Τραμπ: Νέες απειλές για την ΕΕ αν δεν υπάρξουν διαπραγματεύσεις για το εμπόριο
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί την ΕΕ, πως οι ΗΠΑ θα περιορίσουν τις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα την ΕΕ ότι οι ΗΠΑ θα περιορίσουν τις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων, αν η Ένωση δεν συμπεριφερθεί σωστά στη χώρα του σε ό,τι αφορά το εμπόριο.

Ο Τραμπ, που αναμένεται να υποδεχθεί τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Ουάσινγκτον αυτό τον μήνα, επανέλαβε τη θέση του ότι η ΕΕ δεν αντιμετωπίζει δίκαια τις ΗΠΑ στο εμπόριο, αποκλείοντας τους Αμερικανούς γεωργούς.

«Αυτό επίσης θα αλλάξει και πιστεύω ότι θα το δούμε διότι στις 25 Ιουλίου έρχονται για να αρχίσουν διαπραγματεύσεις μαζί μου. Θα δούμε», επεσήμανε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Κι αν δεν διαπραγματευθούν καλή τη πίστει, θα κάνουμε κάτι σχετικά με τα εκατομμύρια αυτοκίνητα που έρχονται στη χώρα μας και έχουν σχεδόν μηδενική φορολογία, φορολογία σε πολύ χαμηλό επίπεδο (…) Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος διαπραγματεύσεων, αλλά εγώ δεν διαπραγματεύομαι, θέλω απλώς δικαιοσύνη για τις ΗΠΑ», υπογράμμισε.

Παράλληλα ο Τραμπ προειδοποίησε την ΕΕ να «προσέξει πολύ» τη μετανάστευση, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο «παίρνει το πάνω χέρι» στην Ευρώπη.

«Η μετανάστευση είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και τους είπα σήμερα, στην ΕΕ, ότι καλό θα είναι να προσέξουν, διότι η μετανάστευση παίρνει το πάνω χέρι στην Ευρώπη και καλό θα ήταν να δώσουν πολλή, πολλή προσοχή. Το είπα ξεκάθαρα», σημείωσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ δεν απείλησε να αποσύρει επισήμως τη χώρα του από το ΝΑΤΟ, υπογραμμίζουν οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Λιθουανίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ σήμερα κατά τη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης ότι αν δεν αυξήσουν μέχρι τον Ιανουάριο τις αμυντικές τους δαπάνες, οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν μόνες τους, δήλωσαν δύο πηγές στο Reuters.

«Είπε ότι πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες ως τον Ιανουάριο του 2019, σε διαφορετική περίπτωση οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν μόνες τους», εξήγησε η μία.

Ωστόσο δεν απείλησε άμεσα να αποσύρει επισήμως τη χώρα από τον ΝΑΤΟ, πρόσθεσαν οι πηγές.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν από την πλευρά του τόνισε ότι ο Τραμπ δεν απείλησε άμεσα να αποσύρει τη χώρα του από το ΝΑΤΟ.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε. Όταν ρωτήθηκε αν κάτι που δήλωσε ο Τραμπ θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως προειδοποίηση ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να παρακρατήσουν αμυντικές τους ικανότητες από την Ευρώπη, η Γκριμπαουσκάιτε απάντησε: «Δεν θα το ερμήνευα με αυτό τον τρόπο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments