Πολιτική

Ζόραν Ζάεφ: Η “Δημοκρατία της Μακεδονίας” μέλος της οικογένειας του ΝΑΤΟ

Ζόραν Ζάεφ: Η “Δημοκρατία της Μακεδονίας” μέλος της οικογένειας του ΝΑΤΟ
Ο Ζόραν Ζάεφ μόλις πήρε την πρόσκληση από το ΝΑΤΟ ξέχασε και τη συμφωνία των Πρεσπών και φυσικά το Βόρεια Μακεδονία.

“Πριν αλέκτωρ λαλήσει” ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ έδειξε πως ξέχασε και τη συμφωνία των Πρεσπών και τις αλυτρωτικές διαθέσεις του και τα πάντα.

Ο Ζόραν Ζάεφ μετά τη χθεσινή ημέρα της Συνόδου το ΝΑΤΟ, σήμερα το πρωί ήθελε να πανηγυρίσει την πρόσκληση που έλαβε από την Ατλαντική Συμμαχία, αλλά μπροστά σε αυτή τη μεγάλη ημέρα για τη χώρα του, ξέχασε όλα όσα είχε συμφωνήσει.

Με μία ανάρτησή του στο Twitter έγραψε ότι τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ προσκάλεσαν τη χώρα του και αυτό σημαίνει πως η “Δημοκρατία της Μακεδονίας” θα γίνει μέλος της οικογένειας.

«Η απόφαση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να προσκαλέσουν τη χώρα μας, σημαίνει ότι η “Δημοκρατία της Μακεδονίας” γίνεται μέλος της οικογένειας», ήταν η χαρακτηριστική ανάρητηση.

Σε αυτή την ανάρτηση ο Ζόραν Ζάεφ ξέχασε και το Βόρεια Μακεδονία και όχι μόνο. Ξέχασε και τη διεθνή ονομασία των Σκοπίων που είναι το “πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας” και με αυτή την ονομασία η χώρα του έλαβε πρόσκληση για να εισέλθει στο ΝΑΤΟ.

Όπως φαίνεται για εκείνον υπάρχει μόνο η Δημοκρατία της Μακεδονίας και όλα τα άλλα είναι ψιλά γράμματα.

Άλλωστε και η συμφωνία στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το έλεγε ξεκάθαρα:

“Στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου αποφασίσαμε ότι το ΝΑΤΟ θα μεταθέσει την πρόσκληση στην ΠΓΔΜ για να μπει στη Συμμαχία, μόλις βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών. Καλωσορίζουμε την ιστορική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων στην επίλυση της ονομασίας. Σε συνάρτηση με την πολιτική μας, αποφασίσαμε να προσκαλέσουμε την κυβέρνηση των Σκοπίων να ξεκινήσουν ενταξιακές συνομιλίες για να ενταχθούν στη Συμμαχία μας. Η πλήρης εφαρμογή όλων των προκαθορισμένων εσωτερικών διαδικασιών, με σεβασμό στη συμφωνία για την επίλυση του ονόματος, είναι προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments