Άποψη

Τέσσερις μήνες… and still counting

Τέσσερις μήνες… and still counting
Συναντηθήκαμε με τον κύριο Ερντογάν. Τώρα όμως τι κάνουμε;

Τσίπρας και Ερντογάν συναντήθηκαν και ουσιαστικά επιβεβαίωσαν και επίσημα όσα ήδη γνωρίζαμε.

Από την μια, Άγγελος Μητραιτώδης και Δημήτρης Κουκλατζής εξακολουθούν να παραμένουν για 4 μήνες φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη και από την άλλη ο Τούρκος πρόεδρος ρίχνει ξανά στο τραπέζι το ενδεχόμενο της ανταλλαγής με τους “8” Τούρκους αξιωματικούς που ήρθαν στην χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου του 2016.

Ο Ερντογάν δεν έχει να χάσει κάτι. Αφού σάρωσε στις εκλογές παίρνοντας και προεδρία και Βουλή, αφήνει την ελληνική πλευρά στην άκρη να “καίγεται” προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει. Σε ένα παιχνίδι υπομονής ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να έχει στήσει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο προκειμένου στο τέλος να υπάρξει θετική απόκριση στο κάλεσμά του.

Στο άκουσμα της σύλληψής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, πολλοί ήταν αυτοί που ήξεραν ότι ένα διπλωματικό θρίλερ είχε μόλις ξεκινήσει, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις από τους αρμόδιους της κυβέρνησης ότι δεν τίθεται κανένα θέμα ανησυχίας.

Οι ημέρες έγιναν εβδομάδες, οι εβδομάδες μήνες κ.ο.κ μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν διατίθεται να αλλάξει στάση, ενώ από την άλλη η ελληνική πλευρά ψάχνει απεγνωσμένα μια λύση.

Αυτό βέβαια που προκαλεί εντύπωση είναι τόσο η στάση της κυβέρνησης, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακόμα και σε ένα τόσο μείζον θέμα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ “σφάζονται” στο βωμό του εντυπωσιασμού και της επίδειξης ισχύος. Γιατί τόση δίψα για εξουσία;

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση για την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην ορκωμοσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ από την άλλη η αντιπολίτευση κατηγορεί εκ νέου την κυβέρνηση για την μη εύρεση μιας λύσης προκειμένου να επαναπατριστούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. Δεν είναι όμως όλα έτσι. Δεν είναι όλα πολιτική, ούτε όλα βάση για ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο λαός καταλαβαίνει και δεν είναι πλέον βυθισμένος στην πλάνη του λαϊκισμού. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση αυτό που νοιάζει τους πάντες είναι η λύση. Η λύση ανεξαρτήτου από που θα έρθει. Ο άνθρωπος με την συνεργασία κατάφερε τα πάντα. Γιατί να αποκλείεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο από την πολιτική; Η Βουλή δεν είναι μόνο για ύπνους και χασμουρητά. Το βήμα είναι εκεί και περιμένει. Όσοι πιστοί… προτείνετε.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Νίκου Μαρουλίδη εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments