Διεθνή

Παρίσι: Δακρυγόνα, επεισόδια και μάχες σώμα με σώμα (pics&vids)

Παρίσι: Δακρυγόνα, επεισόδια και μάχες σώμα με σώμα (pics&vids)
Το Παρίσι αρχικά φόρεσε τα γιορτινά του για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γαλλία, αλλά όταν τα... έβγαλε, επικράτησε χάος. Επεισόδια, δακρυγόνα και μάχες σώμα με σώμα νεαρών Γάλλων με δυνάμεις της αστυνομίας. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες.

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο Παρίσι και σε ολόκληρη τη Γαλλία από τη μία, εκτεταμένης έντασης επεισόδια με την αστυνομία και ομάδες νεαρών από την άλλη. Η πρωτεύουσα της Γαλλίας φόρεσε τα καλά της και ξεχύθηκε στους δρόμους γιορτάζοντας με την ψυχή της την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν και περιμένει πλέον την επιστροφή της αποστολής από τη Ρωσία για το αποκορύφωμα των πανηγυρισμών.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο κόσμος βγήκε το βράδυ της Κυριακής στους δρόμους του Παρισιού για να γιορτάσει την κατάκτηση του Μουντιάλ από τη Γαλλία. Οι τρικολόρ, με το 4-2 επί της Κροατίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, κατέκτησαν ξανά την κορυφή του κόσμου, 20 χρόνια μετά την πρώτη φορά.

Άνθρωποι με σημαίες της Γαλλίας παντού, με καπνογόνα στα χρώματα της χώρας, με τη «Μασσαλιώτιδα» (σ.σ. τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας) να ακούγεται παντού, γιόρταζαν, φώναζαν, χαίρονταν την επιτυχία. Στην Αψίδα του Θριάμβου προβάλλονταν οι εικόνες των πρωταγωνιστών.

Σε όλες τις πόλεις της χώρας οι Γάλλοι πανηγύρισαν με ενθουσιασμό το τρόπαιο που επιστρέφει στη χώρα τους για δεύτερη φορά. Στη Λυών η πλατεία Μπελκουρ κατακλύστηκε από τους φιλάθλους. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Μετά το Euro, ήταν δύσκολα αλλά τώρα είμαστε Παγκόσμιοι Πρωταθλητές», δήλωσε ένας φίλαθλος.

Το τέλος των πανηγυρισμών, η αρχή των επεισοδίων

Ορισμένοι όμως είχαν άλλα σχέδια και αμαύρωσαν τα πάντα. Έσπασαν βιτρίνες μαγαζιών στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και ισχυρή αστυνομική δύναμη ήταν εκεί για να τους απωθήσει. Όμως τα επεισόδια ανάμεσα σε νεαρούς και την αστυνομία δεν άργησαν να ξεσπάσουν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν εικόνες ντροπής που κάνουν τον γύρο του κόσμου.

https://www.youtube.com/watch?v=FjL_maJHcVw

Οι αστυνομικοί δέχτηκαν επιθέσεις με πέτρες και μπουκάλια και απάντησαν με χρήση χημικών. Οι νεαροί προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα, ενώ υπήρξαν και περιστατικά λεηλασίας.

4.000 αστυνομικοί που είχαν αναπτυχθεί νωρίτερα στο χώρο όπου χιλιάδες Γάλλοι παρακολούθησαν τον τελικό, μεταφέρθηκαν στα Ηλύσια Πεδία. Περίπου 30 νεαροί που φορούσαν μάσκες άφησαν άρχισαν να πετούν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Από μπουκάλια μέχρι καρέκλες. Και η αστυνομία δεν άργησε να κάνει χρήση χημικών και να απωθήσει τον κόσμο με κανόνια νερού.

Φυσικά, επεισόδια δεν ξέσπασαν μόνο στο Παρίσι. Ένταση υπήρξε και σε άλλες πόλεις, μεταξύ τους η Μασσαλία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments