Πολιτισμός

Νομίζετε πως ξέρετε τα πάντα για τους Scorpions; 30+1 πράγματα που ίσως σας διαφεύγουν! (pics&vid)

Νομίζετε πως ξέρετε τα πάντα για τους Scorpions; 30+1 πράγματα που ίσως σας διαφεύγουν! (pics&vid)
Εσύ πόσο καλά γνωρίζετε τους Scorpions;

Με αφορμή τη συναυλία των Scorpions, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 16 Ιουλίου, στο Καλλιμάρμαρο, βρήκαμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το αγαπημένο μας συγκρότημα. Κάποιες τις ξέραμε ως φανατικοί θαυμαστές του συγκροτήματος και κάποιες όχι. Μαζί τους θα ανοίξει τη βραδιά η κρατική ορχήστρα Αθηνών.

Ο Ρούντολφ Σένκερ έχει ετοιμάσει μια έκπληξη για όλους μας την ώρα που η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα βρίσκεται στην σκηνή, την οποία δεν αποκάλυψε ούτε στη συνέντευξη τύπου όπου όλοι οι δημοσιογράφοι ήμασταν παρόντες.

Να υπενθυμίσουμε πως τα εισιτήρια εξαντλούνται, άρα σπεύσατε!

Για να δούμε ξέρατε όλες τις πληροφορίες:

1.Ο Rudolf Schenker σπούδασε ηλεκτρολόγος και κατόπιν φωτογραφία. Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του δούλεψε ως φωτογράφος για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει το συγκρότημα.

2.Οι Scorpions δε βρήκαν τον Rarebell στην πατρίδα τους, αλλά στο Λονδίνο όπου ζούσαν μόνιμα.

3.Στα τέλη του 1970, είχε πια έρθει ο καιρός για τον Rudolph Schenker να αποφασίσει που ήθελε να κινηθεί, κι έτσι υποσχέθηκε στον εαυτό του να μην ξαναπαίξει συνθέσεις άλλων και έφερε στο συγκρότημα τον μικρό του αδελφό Michael ο οποίος είχε γεννηθεί στο Saustadt της Δυτικής Γερμανίας στις 10 Ιανουαρίου του 1955 και σε πάρα πολύ μικρή ηλικία (12 χρονών) έγινε μέλος του πρώτου συγκροτήματος, που ήταν οι τοπικά γνωστοί Cry.

4.Το 1976, οι Scorpions κυκλοφόρησαν το Virgin Killer. Το εξώφυλλο του άλμπουμ χαρακτηρίσθηκε από ένα γυμνό κορίτσι, πίσω από ένα σπασμένο παράθυρο. Το εξώφυλλο σχεδιάσθηκε από το Στέφαν Μπόλε, ο οποίος ήταν ο διευθυντής προϊόντων για την RCA Records. Το εξώφυλλο έφερε στο συγκρότημα σημαντική έκθεση στην αγορά.

5.Τον Απρίλιο του 1978, έδωσαν ορισμένες συναυλίες στο περίφημο Budokan Hall του Τόκιο που ηχογραφήθηκαν, με αποτέλεσμα να προκύψει το πρώτο live album τους.

6. Το 1981 μετά από μια σειρά συναυλιών και την ηχογράφηση του άλμπουμ ‘’Blackout’’, ο Klaus αντιμετώπισε πρόβλημα με τη φωνή του και δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει. Ο Klaus Meine έβγαλε πολύποδες στις φωνητικές του χορδές κι έκανε εγχείριση για να τις βγάλει, αλλά η εγχείριση παρουσίασε επιπλοκές και οι γιατροί εξέφρασαν φόβους ότι μπορεί να μην τραγουδήσει ξανά.

7. Το 1981 οι Scorpions αναγκάστηκαν να προσλάβουν τον Don Dokken από τους Dokken, οι οποίοι το 1981 είχαν ηχογραφήσει το πρώτο τους album.

8. Ο Dokken θα γινόταν μόνιμος τραγουδιστής του group, όταν επιτέλους ο Meine ξαναβρήκε τη φωνή του και γύρισε στο συγκρότημα. Ηχογράφησε όλα τα φωνητικά στο album και αμέσως στις αρχές του 1982, το τελικό προϊόν κυκλοφόρησε.

9. To 1983 σε συναυλία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, πενήντα μαχητικά αεροπλάνα έγραψαν το όνομά τους στον ουρανό, με ειδική άδεια από τον αμερικάνικο στρατό!

10.Τον Ιανουάριο του 1984 έκαναν περιοδεία στην Αγγλία και την Ευρώπη και πήγαν στις ΗΠΑ. Εκείνους τους μήνες οι Scorpions ήταν μόνιμα sold out.

11. Στην Αγγλία, στις 22 Ιουνίου 1985, ήταν το δεύτερο όνομα στη συναυλία κάτω από τους Deep Purple.

12. Στη Μόσχα το 1989, όταν ξεκίνησε η συναυλία τους με το “Blackout”, όλοι οι στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού άρχισαν να πετάνε τα καπέλα και τα σακάκια τους στον αέρα.

13. Το 1991 δέχτηκαν επίσημη πρόσκληση στο Κρεμλίνο από τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ για να παρουσιάσουν το “Wind of Change”, τον “ύμνο” του τέλους του ψυχρού πολέμου.

14. To “No Pain, No Gain” έγινε ο ύμνος της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου της Γερμανίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 1994.

15. Στη δέκατη επέτειο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου, το 1999, οι Scorpions έπαιξαν το ”Wind Of Change” στην πύλη του Βρανδεμβούργου με τη συνοδεία 166 cellos.

16. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του ”White Dove” δόθηκαν στους πρόσφυγες από τον εμφύλιο της Ρουάντα. Το single αυτό ηχογραφήθηκε ακριβώς γι αυτόν τον σκοπό το 1999.

17. Με αφορμή την τουρνέ τους στη Βραζιλία το 2010, τα βραζιλιάνικα ταχυδρομεία εκδίδουν γραμματόσημο Scorpions.

18.Στις 24 Ιανουαρίου 2010, μετά από 46 χρόνια εκτελέσεων, η μπάντα ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί μετά από μια περιοδεία για την υποστήριξη του νέου τους άλμπουμ Sting in the Tail.

19.Το 2011 ο Klaus κέρδισε το βραβείο ‘’ Steiger Award’’!

20. Έχουν δώσει το πρώτο και μοναδικό “MTV Unplugged” σε ανοιχτό θέατρο, το 2013 στην Αθήνα, στο θέατρο Λυκαβηττού.

21.Ο Αμερικανός drummer του συγκροτήματος, James Kottak, προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην μπάντα τον Απρίλιο του 2014, όταν και οι Scorpions όδευαν προς το Μπαχρέιν για συναυλία στο περιθώριο ενός αγώνα για την F1.

22. Το “Still loving you” έχει ανακηρυχθεί best seller single όλων των εποχών στη Γαλλία.

23. Το “Lonesome Crow” έκανε ενθαρρυντικές πωλήσεις στη Γερμανία, πράγμα κάπως ασυνήθιστο για τοπικό συγκρότημα με στίχους σε γλώσσα άλλη από τη μητρική τους, και επιτέλους οι Scorpions είχαν κάποια θεμέλια πάνω στα οποία μπορούσαν να χτίσουν την καριέρα τους.

24. Στην Ισπανία υπάρχει δρόμος με το όνομά τους.

25. Έχουν αστέρι στο Hollywood Rock Walk.

26. Οι Scorpions είναι το πρώτο διεθνές συγκρότημα που έδωσε συναυλία στο Λίβανο.

27. Στην Πολωνία έχουν παίξει μπροστά σε 750.000 άτομα!

28. Έχουν μόνιμη θέση στο Rock and Roll Hall of Fame.

29.O Klaus έχει ξεχωρίσει για τις φωνητικές του ικανότητες & την ισχυρή γερμανική προφορά του. Μπορεί να ερμηνεύσει το ίδιο καλά τόσο τις ψηλές όσο & τις χαμηλές νότες!

30. Ο Klaus έχει γράψει τους στίχους στα περισσότερα τραγούδια των Scorpions.

31. Η μπάντα είναι ταξινομημένη στην 40ή θέση, στον κατάλογο του VH1 με τις μεγαλύτερες μπάντες της ροκ μουσικής σκηνής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments