Μedia

ΕΡΤ: Ζημιά 2,7 εκατ. ευρώ από το Μουντιάλ

ΕΡΤ: Ζημιά 2,7 εκατ. ευρώ από το Μουντιάλ
Αλλιώς τα υπολόγιζε κι αλλιώς ήρθαν τα πράγματα για την ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ μπορεί να ήταν ο μοναδικός τηλεοπτικός οργανισμός που πρόβαλε το Μουντιάλ της Ρωσίας στην χώρα μας, ωστόσο κατάφερε να σημειώσει ζημιά που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το left.gr στον απολογισμό για το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Δημόσια Τηλεόραση βλέπει τα έσοδά της να ανέρχονται κατ εκτίμηση στα 7,3 εκατ. ευρώ και όσον αφορά την τηλεθέαση να ανέρχεται στην δεύτερη θέση.

Ωστόσο η ΕΡΤ είχε δώσει για τα δικαιώματα του Μουντιάλ το ποσό των 10 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πως η ζημιά φτάνει τα 2,7 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα έξοδα των αποστολών που είχε η ΕΡΤ στην Ρωσία για την κάλυψη των αγώνων.

Υπενθυμίζεται πως την προβολή του Μουντιάλ διεκδικούσαν τόσο ο ΑΝΤ1 όσο και ο ΣΚΑΪ, ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε είχε πέσει στο τραπέζι και η ιδέα της συνδιαχείρισης του προϊόντος την οποία και απέρριψε ο Βασίλης Κωστόπουλος όταν ανέλαβε τα ηνία της ΕΡΤ. Ο ΑΝΤ1 επανήλθε με νέα πρόταση τον Μάιο, αλλά η ΕΡΤ ήταν και πάλι αρνητική στη συνεκμετάλλευση των αγώνων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments