Διεθνή

Ντιμιτρόφ για δημοψήφισμα: Αν απορριφθεί η συμφωνία, έστω και με 1 ψήφο θα παραδεχθούμε το λάθος

Ντιμιτρόφ για δημοψήφισμα: Αν απορριφθεί η συμφωνία, έστω και με 1 ψήφο θα παραδεχθούμε το λάθος
Αναλυτικά όσα είπε για την αντιπολίτευση ο Νικολά Ντιμιτρόφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στο περιβόητο δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας θα παραδεχθεί ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι ο λάθος δρόμος, σε περίπτωση που οι πολίτες την απορρίψουν.

Πάντως σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το εάν το δημοψήφισμα δεν έχει θετική απόκριση, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ αρνήθηκε να απαντήσει.

«Αν υπάρχει έστω και μια ψήφος παραπάνω κατά της συμφωνίας, είμαστε απολύτως έτοιμοι να σηκώσουμε τα χέρια μας και να πούμε ότι αυτός δεν είναι ο σωστός δρόμος», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ στο Al Jazeera Balkans.

«Στα ιστορικά διλήμματα, οι πολίτες γνωρίζουν πώς να διαλέξουν τον σωστό δρόμο. Μπροστά μας έχουμε μια επιλογή ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, τον φόβο και την ελπίδα. Το παρελθόν είναι πολύ σημαντικό για την ταυτότητά μας, αλλά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Μπορούμε επιτέλους να προσφέρουμε στον λαό μας την επιλογή του τι χώρα θα είναι η Μακεδονία», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο πατριωτικό καθήκον από τη δημιουργία αυτής της ευκαιρίας και τη δυνατότητα να επιλέξουν οι πολίτες. «Είμαι σίγουρος ότι θα επιλέξουν το μέλλον», συμπλήρωσε.

Τι είπε για την αντιπολίτευση

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ τόνισε ότι το ζήτημα είναι πιο σημαντικό από τα πολιτικά παιχνίδια ή την πολιτική καριέρα κάποιων.

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε τη θέληση του λαού. Αυτό το ερώτημα είναι μεγαλύτερο από ολόκληρη την πολιτική ελίτ και όλα τα κόμματα. Δεν πρέπει να σκεφτούμε τους εαυτούς μας, τις καριέρες μας. Δεν είμαστε τέλειοι, κάνουμε λάθη. Υπάρχουν πολλοί τομείς για κομματικές μάχες, αλλά το στρατηγικό παιχνίδι του έθνους μας δεν πρέπει να είναι αντικείμενο πολιτικών αντιδράσεων», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης ο Ζόραν Ζάεφ έχει συγκαλέσει κρίσιμη συνάντηση πολιτικών αρχηγών, με αντικείμενο το δημοψήφισμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments