Διεθνή

Λευκός Οίκος: Άγχος και χαμηλό ηθικό μετά το Ελσίνκι

Λευκός Οίκος: Άγχος και χαμηλό ηθικό μετά το Ελσίνκι
Άμεσες επιπτώσεις είχε στο Λευκό Οίκο η κοινή συνέντευξη Τύπου, Τραμπ και Πούτιν.

Τα όσα ακολούθησαν την κοινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου ομολόγου του, Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν άμεσες επιπτώσεις στο ηθικό του προσωπικού της Δυτικής Πτέρυγας του Λευκού Οίκου. Το ηθικό των στελεχών στο κέντρο της λήψης αποφάσεων της αμερικανικής κυβέρνησης είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από το φιάσκο στο Σάρλοτσβιλ πριν από έναν χρόνο, σχολιάζει το “ Politico”.

Όπως έγινε και τον προηγούμενο Αύγουστο, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να καταδικάσει τους διαδηλωτές των νεοναζί, έτσι και τώρα οι προσπάθειες του Τραμπ ν΄ αντιμετωπίσει το κύμα οργής απέτυχαν. Οι ανακοινώσεις που ακολούθησαν τη συνάντηση των δύο προέδρων έκαναν ακόμη και τους πολιτικούς συμμάχους του να καταλάβουν ότι ο Τραμπ ενώ αναγνώρισε τεχνικά ένα λάθος, στην ουσία εννοούσε αυτά που είπε, ότι δηλαδή πίστεψε την άρνηση του προέδρου Πούτιν για την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

“ Οι άνθρωποι έχουν αγχωθεί”, δήλωσε ένας Ρεπουμπλικάνος που βρίσκεται κοντά στον Λευκό Οίκο. “ Κανένας δεν θέλει να βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας μέσω μιας παραίτησής του σήμερα, ενώ υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που σκέφτεται να παραιτηθεί μετά τις ενδιάμεσες εκλογές. Οι άνθρωποι αυτοί σκέφτονται να επιταχύνουν τις σχετικές διαδικασίες”.

Επίσης αρκετοί από τους υποστηρικτές του προέδρου Τραμπ του έχουν ασκήσει δημόσια κριτική, ενώ σχεδόν όλοι τους δηλώνουν ιδιωτικά ότι έχουν απογοητευτεί από τις κινήσεις και την απόδοσή του.

Οι ίδιοι σημειώνουν ότι παρά το γεγονός ότι οι ανακοινώσεις του Τραμπ είχαν απολογητικό χαρακτήρα, οι συνέπειές τους στη διαμόρφωση της πολιτικής είναι ελάχιστες. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο υψηλόβαθμα στελέχη όπως ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον που επηρεάζουν την εξωτερική πολιτική θεωρείται απίθανο να θα παραιτηθούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments