Πολιτική

Εσπευσμένα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης

Εσπευσμένα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης
Σε ήπιους τόνους η συζήτηση στο ρωσικό ΥΠΕΞ.

Νέα εξέλιξη για τις ελληνορωσικές σχέσεις. Στο ρωσικό ΥΠΕΞ εκλήθη, ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, όπως αναφέρουν πληροφορίες της Καθημερινής.

Οι δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠ.ΕΞ., Μαρία Ζαχάροβα και η αντίδραση του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η συζήτηση έγινε σε φιλικό κλίμα, ενώ επισημάνθηκε από τη ρωσική πλευρά, ότι αναφορές της κ. Ζαχάροβα δεν είχαν κανένα στοιχείο έλλειψης σεβασμού.

Θετική εξέλιξη ήταν για την Αθήνα το γεγονός, ότι στη συνάντηση αυτή στο Ρωσικό ΥΠΕΞ δεν ανακοινώθηκαν αντίμετρα.

Ωστόσο, ο Ρώσος πρέσβης χαρακτήρισε νωρίτερα απογοητευτική την κίνηση της Ελλάδας να απελάσει τους Ρώσους διπλωμάτες, χαρακτηρίζοντας σωστή και ισορροπημένη τη δήλωση της κ. Ζαχάροβα.

Ο κ. Μάσλοβ αναφέρθηκε στα παραπάνω μιλώντας στο Sputnik την Πέμπτη, ενώ σήμερα το πρωί παρόμοιες δηλώσεις ανέβηκαν στο λογαριασμό της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα στο twitter.

Ειδικότερα, ο Αντρέι Μάσλοβ δήλωσε:

«Τα τελευταία χρόνια ήταν περίοδος πρωτοφανούς ακμής στις ρωσο-ελληνικές σχέσεις. Ο πλούσιος πολιτικός διάλογος στο υψηλότατο και υψηλό επίπεδο».

«Το Αφιερωματικό έτος Ρωσία – Ελλάδα 2016, το κοινό Έτος Τουρισμού 2017/2018, στενές επαφές αρμόδιων υπουργείων, επιχειρηματιών και κοινωνίας των πολιτών».

«Οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας».

«Η δήλωση της Μ.Ζαχάροβα ήταν σωστή και ισορροπημένη, ενώ η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ υπερβολική».

Δείτε τα tweets από τον Ρώσο πρέσβη

Η επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα

Ο Ρώσος πρέσβης είχε ανακοινώσει χθες, πως αναβάλλεται η επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα, ενώ αμέσως οι διπλωματικές πηγές δήλωσαν, πως η ρωσική πλευρά είχε διατυπώσει το αίτημα για την επίσκεψη αυτή, συμπληρώνοντας, ότι ο Ρώσος ΥΠΕΞ είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.

Η ρωσική πλευρά, λίγο αργότερα, διέψευσε μέσω της Ζαχάροβα, ότι επρόκειτο για αίτημα του Λαβρόφ και υπενθύμισε τη δήλωση Κοτζιά, με την οποία προσκαλούσε τον Ρώσο ομόλογό του, να επισκεφθεί την Αθήνα, όταν είχε επισκεφθεί τη Μόσχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments