Αθλητισμός

Σλούκας: «Θα είμαι παρών με την Εθνική τον Σεπτέμβριο»

Σλούκας: «Θα είμαι παρών με την Εθνική τον Σεπτέμβριο»
«Θα είμαι παρών με την Εθνική τον Σεπτέμβριο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος χρησιμοποιεί το κλειστό της ΧΑΝΘ «Μίμης Τσικίνας» για τις ατομικές προπονήσεις του στην Θεσσαλονίκη, και συνέχισε: «Είναι κάτι που θέλω. Έχω ήδη ενημερώσει την ομάδα μου και τον κόουτς (σ.σ. τον Ομπράντοβιτς), έχω ζητήσει άδεια και θα είμαι εκεί.

Ο Κώστας Σλούκας δήλωσε ότι θα ενισχύσει την εθνική ομάδα τον Σεπτέμβριο, όταν αρχίζει η δεύτερη φάση των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα υποδεχθεί τη Σερβία (13/9) και θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Γεωργία (16/9) και ο γκαρντ της Φενερμπαχτσέ τόνισε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΧΑΝΘ ότι έχει ενημερώσει τον προπονητή του, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, και πως έχει ζητήσει άδεια για να βρίσκεται κοντά στη «γαλανόλευκη».

«Θα είμαι παρών με την Εθνική τον Σεπτέμβριο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο 28χρονος διεθνής, ο οποίος χρησιμοποιεί το κλειστό της ΧΑΝΘ «Μίμης Τσικίνας» για τις ατομικές προπονήσεις του στην Θεσσαλονίκη, και συνέχισε: «Είναι κάτι που θέλω. Έχω ήδη ενημερώσει την ομάδα μου και τον κόουτς (σ.σ. τον Ομπράντοβιτς), έχω ζητήσει άδεια και θα είμαι εκεί.

Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά από όλα τα παιδιά που μετείχαν στην προηγούμενη φάση, κάτι που φαίνεται κι από τις έξι συνεχόμενες νίκες. Όλοι θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να πετύχουμε τον στόχο της πρόκρισης στο Παγκόσμιο. Θα κάνουμε την προσπάθεια μας κι ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Αναφερόμενος στις προπονήσεις που κάνει στο κλειστό της ΧΑΝΘ, ο Σλούκας είπε: «Χαίρομαι που βρίσκομαι στην ΧΑΝΘ. Έχω αναφέρει και στο παρελθόν ότι το περιβάλλον εδώ δεν μου είναι άγνωστο, καθώς ο πατέρας μου έχει εργαστεί πριν από πολλά χρόνια εδώ ως προπονητής του τμήματος της άρσης βαρών. Είναι ένα σωματείο που περιβάλλει το μπάσκετ με μεγάλη αγάπη, δουλεύει πολύ στις μικρές ηλικίες και αυτό είναι γνωστό».

Τέλος, ο Σλούκας μίλησε και για τα παιδικά του χρόνια, λέγοντας: «Κάπου στα 14-15 άρχισα να δουλεύω περισσότερο συστηματικά και να καταλαβαίνω πως αυτό που κάνω στο μπάσκετ είναι κάτι που θέλω να συνεχίσω. Έβλεπα μπάσκετ, όμως όχι πολύ ΝΒΑ, περισσότερο Ευρωλίγκα. Παρακολουθούσα Σπανούλη, Παπαλουκά, Διαμαντίδη, κυρίως το ενδιαφέρον μου κέντριζε το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μικρός άρχιζα να παίζω στον Μέγα Αλέξανδρο, μετά πήγα στον Μαντουλίδη. Αρχικά δεν ήμουν και πολύ αθλητικός, ήμουν γεματούλης. Γενικά έκανα προσπάθεια, όμως με βοήθησαν και οι συγκυρίες.

Η μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό μού πρόσφερε πάρα πολλά, είδα πώς δουλεύουν στο υψηλό επίπεδο. Αν έχω να δώσω μια συμβουλή στα παιδιά, είναι να ακούν τους προπονητές τους, να μην τα παρατούν, αλλά ταυτόχρονα να μην παρατούν και τα μαθήματα τους. Αυτό το αναφέρω, γιατί τα ποσοστά των παικτών που τελικά προχωρούν και κατορθώνουν να κάνουν καριέρα σε επαγγελματικό επίπεδο δεν είναι μεγάλα. Γι’ αυτό και είπα πως χρειάζεται ταλέντο, προσπάθεια, αλλά και τύχη, να σε ευνοήσουν κάποιες συγκυρίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments