Ελλάδα

Μάτι Αττικής: Ήξεραν για τους νεκρούς από το απόγευμα της Δευτέρας

Μάτι Αττικής: Ήξεραν για τους νεκρούς από το απόγευμα της Δευτέρας
Ο πρώτος νεκρός στο Μάτι Αττικής εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι διαβίβασαν τον εντοπισμό στο Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική στις 19:40 το απόγευμα της Δευτέρας, είπε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες του επικεφαλή της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών, που επιχείρησαν στην παραλία στο Μάτι, είχαν εντοπίσει τους πρώτους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς πριν να νυχτώσει τη Δευτέρα, δηλαδή πριν από την ενημέρωση στον πρωθυπουργό, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, που έγινε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα εκείνη την τραγική ημέρα.

«Το θέαμα ήταν απόκοσμο. Εκατοντάδες άνθρωποι στη θάλασσα, άλλοι σε κακή ψυχολογική κατάσταση στην παραλία, κάποιοι δεν άφηναν τα σπίτια τους παρότι είχαν καεί, άλλοι έψαχναν τους δικούς τους ανθρώπους… Και δεκάδες άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στον δρόμο προς το λιμανάκι», δήλωσε ο Δ. Μπαλτάκος, περιγράφοντας τα όσα τραγικά έζησε με τους συναδέλφους του στο Μάτι.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η ομάδα του ειδοποιήθηκε στις 6:30 το απόγευμα ότι υπήρχαν αποκλεισμένοι στα λιμανάκια στο Μάτι και ξεκίνησαν από τον Αγ. Κοσμά. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σύντομα εντοπίστηκαν οι πρώτοι νεκροί και πως ενημέρωσε τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εντόπισαν τον πρώτο νεκρό πολύ πριν νυχτώσει.

Ο κ. Μπαλτάκος επισήμανε ότι η Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών έσωσε και μετέφερε στο λιμάνι της Ραφήνας 465 άτομα και το λιμενικό συνολικά περισσότερους από 700.

Στην επιχείρηση, όπως είπε, πήραν μέρος και έξι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομίας που είχαν φτάσει μέσα από τις φλόγες στην παραλία και αυτοί με αυτοθυσία βοήθησαν τον αποκλεισμένους στην παραλία της κολάσεως να επιβιβαστούν στα φουσκωτά.

Συνολικά στο απόγειο της επιχείρησης πήραν μέρος πάνω από 13 σκάφη του Λιμενικού και 20 ιδιωτών που συντονίζονταν από τον Λιμενάρχη της Ραφήνας, όμως στη συνέχεια βρέθηκαν στο σημείο και άλλα σκάφη ιδιωτών που έσπευσαν με δική τους πρωτοβουλία για να βοηθήσουν.

Παρότι με βάση τα όσα είπαν ο επικεφαλής των ΟΥΚ και ο γ.γ. Σωματείου Ειδικών Φρουρών είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι υπουργοί ότι ήδη είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές στο πύρινο μέτωπο, στην ενημέρωση στον Αλέξη Τσίπρα δεν ειπώθηκε τίποτα για τους νεκρούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments