Πολιτική

Τελετές παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων των Αρχηγών Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος

Τελετές παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων των Αρχηγών Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος
Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, παραβρέθηκε την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018, στις τελετές παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων των Αρχηγών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο κ. Φιλιππάκος ευχαρίστησε και τους δύο απερχόμενους Αρχηγούς, τον επίτιμο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Στρατηγό ε.α. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, και τον επίτιμο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Στρατηγό ε.α. Σωτήριο Τερζούδη, για την συνεργασία και την προσφορά τους και ευχήθηκε στους νέους Αρχηγούς των δύο Σωμάτων, Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο και Αντιστράτηγο Βασίλειο Ματθαιόπουλο, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους.

Ο κ. Φιλιππάκος και στις δύο τελετές, επέδωσε μεταξύ άλλων επισήμων, αφενός, τιμητικό ξιφίδιο στον απερχόμενο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και αφετέρου, τιμητική πλακέτα στον απερχόμενο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αρχικά, το πρωί της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Αχαρνές, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.

Ο νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ανέλαβε την Ηγεσία του Σώματος από τον απερχόμενο Αρχηγό, Στρατηγό ε.α. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ενώ και οι δύο στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης – Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.

Στην τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χαρά Καφαντάρη, ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, o Βουλευτής Νικόλαος Καραθανασόπουλος, ως εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Κ.Κ.Ε, ο Γεώργιος Τσιτσιλιάνος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του κόμματος «Το Ποτάμι» και ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών Θεόδωρος Συρινίδης.

Επίσης, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.Α., Παναγιώτης Τσάκωνας.

Παρέστησαν ακόμα ο Επιτελάρχης Γ.Ε.ΕΘ.Α., Αντιπτέραρχος Νικόλαος – Δημήτριος Χριστόπουλος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ε.Θ.Α., ο Αρχηγός και Υπαρχηγός του Γ.Ε.Σ., Αντιστράτηγοι Αλκιβιάδης Στεφανής και Νικόλαος Μανούρης, αντίστοιχα, ο Αρχηγός και Υπαρχηγός του Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και Υποναύαρχος Ιωάννης Παξιβανάκης, αντίστοιχα, ο Υπαρχηγός του Γ.Ε.Α., Υποπτέραρχος Συμεών – Χαράλαμπος Ψιμούλης ως Εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γ.Ε.Α, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλης Ματθαιόπουλος και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Προϊστάμενος του Επιτελείου, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, την τελετή τίμησαν με τη παρουσία τους εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επίτιμοι Αρχηγοί του Σώματος και ανώτατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Φορέων και Ενώσεων, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έλαβε χώρα η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Αρχηγίας του Πυροσβεστικού Σώματος, στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου, στο Χαλάνδρι, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.

Ο νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος, ανέλαβε την Ηγεσία του Σώματος από τον απερχόμενο Αρχηγό, Στρατηγό ε.α. Σωτήριο Τερζούδη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης – Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.

Στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο Αντιπτέραρχος Νικόλαος Δημήτριος Χριστόπουλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α., ο Αρχηγός Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Αρχηγός Λ.Σ.- Ε.Α. Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτιος Ράπτης, ο Υποναύαρχος ΠΝ Παναγιώτης Λυμπέρης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ν, ο Υποπτέραρχος (Ι) Αθανάσιος Σαββόπουλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Α., η φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστικών φορέων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments