Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Λουκέρνη: Το ελληνικό στοιχείο ταυτόσημο των επιτυχιών

Ολυμπιακός – Λουκέρνη: Το ελληνικό στοιχείο ταυτόσημο των επιτυχιών
Το ματς Ολυμπιακός - Λουκέρνη έληξε 4-0.

Στο ματς με την Λουκέρνη, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός είχε στην αρχική του ενδεκάδα 5 Έλληνες. Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Φορτούνης και Χριστοδουλόπουλος. Η ελληνοποίηση των «ερυθρολεύκων» τη φετινή χρονιά δεν είναι απλά μια κίνηση για να φτιάξουν τα αποδυτήρια. Έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν ότι αποτελεί σημείο αναφοράς για επιτυχίες και σημαντικές διακρίσεις στην Ευρώπη.

Η προηγούμενη φορά που ο Ολυμπιακός είχε τόσους πολλούς Έλληνες στην αρχική του ενδεκάδα, σε μια στην Ευρώπη, ήταν τη σεζόν 2013-14. Πριν από πέντε χρόνια δηλαδή. Σε μια σεζόν που οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονταν στο Champions League και κατάφεραν να φτάσουν ως την φάση των «16» της διοργάνωσης, χάνοντας την πρόκριση στην 8άδα απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από ατυχία.

Τότε στην 11άδα των «ερυθρολεύκων» ήταν σταθερά και βασικά στελέχη στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις οι Κώστας Μανωλάς, Δημήτρης Σιόβας, Γιάννης Μανιάτης, Ανδρέας Σάμαρης και Κώστας Μήτρογλου, ενώ εάν συνυπολογίσουμε και τον Χοσέ Χολέμπας που είχε ελληνικό διαβατήριο, ο αριθμός έφτανε τους έξι.

Με εκείνη την ομάδα να πετυχαίνει τεράστιες νίκες όπως το 2-0 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γ. Καραϊσκάκης», το 3-0 μέσα στις Βρυξέλλες κόντρα στην Άντερλεχτ, το 1-0 με την Μπενφίκα στον Πειραιά, ενώ κόντραρε την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι, όπου και ηττήθηκε στις καθυστερήσεις με 2-1 από το γκολ του Καβάνι.

Αυτό δείχνει πόσο πολύ σημαντικό είναι να έχει ο Ολυμπιακός έναν δυνατό κορμό Ελλήνων παικτών, που να είναι βασικά στελέχη της ενδεκάδας και να έχουν όλοι πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο ματς με την Λουκέρνη αυτό συνέβη. Ευχή είναι να συνεχιστεί αυτό και στην πορεία. Ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει πώς εμπιστεύεται απόλυτα τους Έλληνες παίκτες που έχει η ομάδα στο ρόστερ και στην πορεία θα στηριχθεί και στα άλλα Ελληνόπουλα.

Το έντονο ελληνικό στοιχείο είναι ταυτόσημο με τις επιτυχίες. Κι αυτό που περιμένουμε όλοι είναι και η φετινή ομάδα θα συνεχίσει στα χνάρια των προηγούμενων που είχαν έντονο ελληνικό στοιχείο και πέτυχαν μεγάλες νίκες και πολλές διακρίσεις και στην Ευρώπη!

Πηγή: gavros.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments