Οικονομία

Eurogroup: Αισιοδοξία για ανάκαμψη αλλά και καταγραφή των κινδύνων από την πανδημία

Eurogroup: Αισιοδοξία για ανάκαμψη αλλά και καταγραφή των κινδύνων από την πανδημία
Eurogroup: Τα «μικρά» σημάδια ανάκαμψης στην οικονομία αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την πανδημία κατέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Τα «μικρά» σημάδια ανάκαμψης στην οικονομία αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την πανδημία κατέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, «Είμαστε αισιόδοξοι για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, αλλά και πολύ προσεκτικοί. Η ανάκαμψη βρίσκεται σε αναμονή και οι προκλήσεις παραμένουν. Οι κίνδυνοι από τις συνέπειες της πανδημίας στην κοινωνία, στους πολίτες και στις επιχειρήσεις είναι πραγματικοί». Ο Πασκαλ Ντόναχιου τόνισε ότι καθώς ενισχύεται η ανάκαμψη, θα πρέπει να βρεθεί το σωστό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής για τη στήριξη των οικονομιών και η σωστή ισορροπία μεταξύ στήριξης της οικονομίας και βιώσιμης ανάκαμψης.

Σταϊκούρας: Οι 4 μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη μετά την πανδημία

Στις τέσσερις μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη μετά την πανδημία αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Παράλληλα, σημείωσε πως οι προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν συλλογικά για να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας καθώς και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

«Η Ευρώπη αντιμετώπισε τις οικονομικές επιπτώσεις της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης έγκαιρα και αποτελεσματικά. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τις τελευταίες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ωστόσο, έχουμε προκλήσεις μπροστά μας. Καλούμαστε να τις αντιμετωπίσουμε συλλογικά:

  • 1. Πρέπει να συνεχίσουμε την ευθυγράμμιση της δημοσιονομικής με τη νομισματική πολιτική.
  • 2. Πρέπει να μετατοπίσουμε τα προσωρινά μέτρα στήριξης προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης.
  • 3. Πρέπει να εφαρμόσουμε αποτελεσματικά το Ταμείο Ανάκαμψης, το ταχύτερο δυνατό, μέσω μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων.
  • 4. Πρέπει να επανεξετάσουμε το πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης. Εάν εφαρμόσουμε όλες αυτές τις πολιτικές, θα πετύχουμε υψηλή, ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, θα δημιουργήσουμε πολλές νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή».
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments