Οικονομία

Μαρινόπουλος: Το ταμείο είναι μείον-Αγωνία για τους εργαζόμενους

Μαρινόπουλος: Το ταμείο είναι μείον-Αγωνία για τους εργαζόμενους
Η εταιρία δεν μπορεί να καταβάλει τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου, τονίζουν στελέχη της.

Ακόμα πιο “μαύρες” γιορτές θα κάνουν οι πάνω από 10.000 εργαζόμενοι της εταιρίας σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, καθώς όπως έγινε γνωστό εξαντλήθηκε η έκτακτη ρευστότητα της εταιρίας που είχε προβλεφθεί στη συμφωνία με τις τράπεζες για το deal με την Σκλαβενίτης και έτσι η Μαρινόπουλος δεν έχει τα χρήματα για την καταβολή του μισθού του Δεκεμβρίου.

Όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρίας στο ΑΜΠΕ, το δώρο των Χριστουγέννων έχει πληρωθεί κανονικά αλλά πλέον τελειώσαν τα ταμειακά διαθέσιμα και οι εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος μένει να περιμένουν για το μέλλον τους ενώ η εκκρεμούσα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας δεν είναι σαφές πότε θα εκδοθεί.

Ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2017, αλλά δεν είναι σαφές αν όντως πρόκειται να συμβεί. Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι η μεγαλύτερη προσπάθεια διάσωσης επιχείρησης στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, είναι στον αέρα. 

Έτσι κινδυνεύουν 10.800 άμεσες θέσεις εργασίας της Μαρινόπουλος ΑΕ, εκατοντάδες επιχειρήσεις – προμηθευτές της και δεν θα πέσουν στην αγορά τα περί τα 350 εκατ. ευρώ, όπως προβλεπόταν στο πρώτο δίμηνο του 2017,

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments