Διεθνή

Ιράκ: Θέμα ημερών η ανακατάληψη της Μοσούλης

Ιράκ: Θέμα ημερών η ανακατάληψη της Μοσούλης
Κομβικό σημείο η ανατολική όχθη του Τίγρη ποταμού.

Θέμα μερικών ημερών φαίνεται πως είναι η ανακατάληψη ολόκληρης της Μοσούλης για τις ιρακινές δυνάμεις.

Μία ημέρα αφότου γνωστοποιήθηκε πως οι επίλεκτες αντιτρομοκρατικές μονάδες (CTS) έφθασαν στην ανατολική όχθη του Τίγρη ποταμού, ένας από τους αξιωματικούς τους είπε ότι η ανακατάληψη όλου του ανατολικού τμήματος δεν είναι πλέον παρά “ζήτημα ημερών”.

 Ο υποστράτηγος Αμπντουλγάνι αλ Ασάντι, ανώτατος αξιωματικός των CTS, είπε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι μονάδες αυτές οδεύουν να “περικυκλώσουν το πανεπιστήμιο της Μοσούλης”, η πανεπιστημιούπολη του οποίου εκτείνεται ανατολικά του Τίγρη.

Χθες Κυριακή αξιωματικοί δήλωσαν ότι οι ιρακινές δυνάμεις κατάφεραν να φθάσουν στο ανατολικό άκρο μιας γέφυρας στον Τίγρη για πρώτη φορά μετά την έναρξη, στα μέσα του Οκτωβρίου, της ευρείας κλίμακας επιχείρησης για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και τα περίχωρά της.

Η γέφυρα αυτή, η οποία είναι απροσπέλαστη εξαιτίας των ζημιών που έχει υποστεί όπως και οι υπόλοιπες τέσσερις έχει “ανακαταληφθεί από τακτική άποψη”, εξήγησε ο Ασάντι.

Οι ιρακινές δυνάμεις “έχουν επιτύχει εξαιρετικές προόδους τις δύο τελευταίες εβδομάδες”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος μάχεται στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον του ΙΚ, ο σμήναρχος Τζον Ντόριαν. “Συγχρόνισαν την προέλασή τους σε τρεις άξονες και ο εχθρός δεν μπορεί να τους σταματήσει (σε) όλους”, πρόσθεσε ο ίδιος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments