Ελλάδα

“Καμπανάκι” χτυπούν τα σημειώματα της Ρούπα: Στο στόχαστρό της Κυριάκος και Σαμαράς

“Καμπανάκι” χτυπούν τα σημειώματα της Ρούπα: Στο στόχαστρό της Κυριάκος και Σαμαράς
Έντονες ανησυχίες εγείρουν τα ευρήματα στο σπίτι της Ρούπα στην Ηλιούπολη. Στα σημειώματα καταγράφονται διευθύνσεις κατοικιών και πινακίδες αυτοκίνητων, που αφορούν τους κκ. Μητσοτάκη και Σαμαρά. Ενημέρωσε σχετικά ο Τόσκας. Οι Αρχές συνδέουν το "χτύπημα" στο ΠΑΣΟΚ με τη σύλληψη της συντρόφου του Μαζιώτη. "Δείχνουν" ως ύποπτη την οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας".

“Καμπανάκι” χτυπούν στην πολιτική σκηνή της χώρας και συγκεκριμένα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση τα σημειώματα, που βρέθηκαν, έπειτα από ενδελεχή έλεγχο, στο σπίτι της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη, καθώς φαίνεται πως η Αντιτρομοκρατική πρόλαβε, ενδεχομένως και στο παρά πέντε, τρομοκρατική επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα, τον κ. Μητσοτάκη ενημέρωσε σχετικά την Τρίτη ο επικεφαλής της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες και με τον πρόεδρο του κόμματος και με τον κ. Σαμαρά. 

Ειδικότερα, στα σημειώματα, που βρέθηκαν στην οικεία της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη και τα οποία φέρονται να έχουν συντάξει η Ρούπα και οι συνεργοί της, καταγράφονται διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων, πινακίδες αυτοκινήτων, μετακινήσεις και άλλα, τα οποία αφορούν τόσο τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όσο και τον τέως πρόεδρο της γαλάζιας παράταξης.

Σημειώνεται, ότι στις αρχές του 2013 είχαν αποτελέσει στόχο επίθεσης η τότε έδρα της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού και οι ένοπλοι είχαν πυροβολήσει προς τα γραφεία του κ. Σαμαρά. Την ευθύνη για τη συγκεκριμένη επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΛΑ, στην οποία εξετάζεται η συμμετοχή ενόπλων που πλαισίωναν την Πόλα Ρούπα.

Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν “σύγκρυο” στην ΕΛΑΣ, την ώρα δε που η Αντιτρομοκρατική προσπαθεί να “διαβάσει” πίσω από το “χτύπημα” στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο μάλιστα τραυματίστηκε ο αστυνομικός, που φρουρούσε το κτίριο. 

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την ΕΛΑΣ να “βλέπει” την οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας” πίσω από την επίθεση στα γραφεία του κόμματος, της οποίας επικεφαλής είναι ο Νίκος Μαζιώτης, γεγονός που φανερώνει ότι οι Αρχές συνδέουν το σημερινό “χτύπημα” με τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα. 

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο δράστης πυροβόλησε από μικρή απόσταση τρεις φορές, πιθανότητα με καλάσνικοφ. Στο στόχαστρό του μπήκε το λεωφορείο των ΜΑΤ, όπου επέβαινε η πρωινή διμοιρία που μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία. 

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τα θραύσματα στον μηρό και την κοιλιακή χώρα και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ και μία τοίχο στο κτίριο των γραφείων.

Ο ένοπλος πιθανότατα βγήκε από την οδό Αραχώβης και αφού πυροβόλησε τρεις φορές, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων. 

Πάντως, τα ευρήματα στο σπίτι της Ρούπα περνούν από το “κόσκινο” της ΕΛΑΣ, η οποία καλείται να διαπιστωθεί πότε και πώς υπήρξε παρακολούθηση του κ. Μητσοτάκη, πώς συνελέγησαν τα σχετικά στοιχεία και αν υπήρξε ειδική «εσωτερική» πληροφόρηση των ενόπλων.

Επισημαίνεται ακόμα ότι στην ίδια κατοικία τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ήδη ανακάλυψαν χειρόγραφες σημειώσεις που αφορούσαν παρακολούθηση για ενδεχόμενη απαγωγή ενός γνωστού επιχειρηματία με πολυσχιδή δραστηριότητα, ενός εφοπλιστή αλλά και για άλλα πρόσωπα.

Την ίδια ώρα, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται η εξέταση και ανάλυση πειστηρίων από τα καταλύματα της Πόλας Ρούπα, της 25χρονης βοηθού της Κωνσταντίνας Αθ., προκειμένου να προσδιορισθεί η ταυτότητα τριών-τεσσάρων συνεργών τους, από τους οποίους εκτιμάται ότι τουλάχιστον δύο είναι «γνωστοί» στις διωκτικές αρχές. Στοιχεία επιχειρείται να αντληθούν και από κινητά και άλλα στοιχεία που βρέθηκαν στην κατοχή του 37χρονου Γιώργου Χ. ο οποίος συνελήφθη προ μερικών ημερών στη Νέα Σμύρνη και θεωρείται τροφοδότης όπλων οργανώσεων αντιεξουσιαστών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments