Πολιτική

Στο Μαξίμου το σκάνδαλο Novartis

Στο Μαξίμου το σκάνδαλο Novartis
Αυτό το σκάνδαλο δεν αποκλείεται να είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της Siemens.

Ολοκληρώθηκε πριν τις επτά το απόγευμα η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και εξετάστηκαν θέματα συντονισμού μεταξύ των αρμοδίων φορέων. 

Συμμετείχαν, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο γ.γ. της κυβέρνησης, Μιχάλης Καλογήρου και ο γ.γ. κατά της Διαφθοράς, Κωνσταντίνος Χρήστου.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το σκάνδαλο της Novartis. Άλλωστε, πρόσφατα ο Σταύρος Κοντονής, τόνισε χαρακτηριστικά ότι αυτό το σκάνδαλο δεν αποκλείεται να είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της Siemens, εάν τεκμηριωθεί ότι έχουμε κραυγαλέα υπερκοστολόγηση, που εκτείνεται χρονικά σε πολύ μεγάλο διάστημα.

Αν και όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν έχει υπόψιν του την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Υγείας μπορούν να ενεργοποιηθούν. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι είναι σίγουρο ότι υπήρχε προσπάθεια εκ μέρους επιχειρήσεων και της πολιτικής ηγεσίας προηγούμενων κυβερνήσεων, να παίρνει αυτή η διαδικασία και νομική μορφή, απρόσβλητη από παρατηρήσεις και ενστάσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments