Πολιτική

Δημήτρης Καμμένος: Δεν δεχόμαστε ονομασία με τον όρο «Μακεδονία»

Δημήτρης Καμμένος: Δεν δεχόμαστε ονομασία με τον όρο «Μακεδονία»
Ο Δημήτρης Καμμένος επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ δεν δέχονται «τον όρο ‘Μακεδονία’ στο όνομα αυτού του κατασκευασμένου κράτους και αυτό είναι ξεκάθαρο».

«Δεν επιτρέπεται να κάνεις κωλοτούμπα στα εθνικά θέματα», υπογράμμισε σήμερα ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα.

Ο βουλευτής της συγκυβέρνησης επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ δεν δέχονται «τον όρο ‘Μακεδονία’ στο όνομα αυτού του κατασκευασμένου κράτους και αυτό είναι ξεκάθαρο».

Κληθείς να σχολιάσει το ότι μπροστά στην επιμονή αυτή μπαίνει ο κίνδυνος για ανατροπή της κυβέρνησης, έκανε λόγο για «αυθαίρετα» σενάρια.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι, «δεν μπορούμε να δεχθούμε τον όρο ‘μακεδονική’ για μία εθνότητα και τόνισε πως «έχουμε το πάνω χέρι και πρέπει να επιβάλουμε το δίκαιο».

Ερωτηθείς αν πρόκειται για προσωπική του άποψη ή άποψη του κόμματος, απάντησε ότι είναι προσωπική του άποψη, «την οποία έχει εκφράσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος».

«Το κράτος πρέπει να είναι βιώσιμο, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από την Ελλάδα και είναι διαλλακτικοί λόγω της επιθυμίας τους να μπουν στο ΝΑΤΟ», εκτίμησε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας εκ νέου ότι δεν πρόκειται οι ΑΝΕΛ να ψηφίσουν υπέρ ονομασίας στην οποία περιέχεται ορός «Μακεδονία», ούτε στην περίπτωση που ένας τέτοιος όρος εγκριθεί από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών».

«Αμφιβάλω ότι οι 300 και κυρίως οι Μακεδόνες βουλευτές, θα ψηφίσουν οποιαδήποτε ονομασία με τον όρο Μακεδονία μέσα», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι πρόκειται για «λάθος τακτική» που ακολουθεί, καθώς «πρέπει να έχεις θέση, όχι να περιμένεις τον άλλο. Προσπαθούν να μας στριμώξουν πολιτικά, αλλά αυτό δε γίνεται. Δεν υπάρχει θέμα δεδηλωμένης», τόνισε, συμπληρώνοντας πως «δεν δοκιμάζεται η κυβέρνηση, γιατί είναι σαφής η θέση των κομμάτων».

Αναφορικά με τα σε βάρος του σχόλια που έχουν γίνει από την τάση των «53» του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «χωρίς εμάς δεν θα υπήρχε η άποψή τους».

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα του δημοψηφίσματος που έθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Πάνος Σγουρίδης, είπε ότι «θα μπορούσε να συμβεί, όμως θα πρέπει να προσέχουμε γιατί το δημοψήφισμα έχει αντικείμενο. Δεν μας πέφτει λόγος για το πώς θα ονομαστεί μία άλλη χώρα», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments