Διεθνή

Ποσό – ρεκόρ για το “κόκκινο τηλέφωνο” του Χίτλερ

Ποσό – ρεκόρ για το “κόκκινο τηλέφωνο” του Χίτλερ
Πωλήθηκε έναντι 500.000 ευρώ!

Μπορεί να έχει καταγραφεί ως ένας από τους μεγαλύτερους εγκληματίες στη σύγχρονη ιστορία, αλλά δεν παύει να συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνους που έγραψαν, έστω και με μελανά γράμματα, μεγάλα κομμάτια της.

Το τηλέφωνο το οποίο χρησιμοποιούσε ο Αδόλφος Χίτλερ για να δίνει τις εντολές του, ήταν επόμενο να πιάσει μία ιδιαιτέρως υψηλή τιμή σε πρόσφατη δημοπρασία, αγγίζοντας τις 500.000 ευρώ.

Ο ηγέτης του ναζιστικού κινήματος χρησιμοποίησε το «κόκκινο τηλέφωνο» προκειμένου να δώσει εντολές για τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων. Εχθρών, αλλά και «δικών του», Γερμανών στρατιωτών. Ήταν το τηλέφωνο μέσω του οποίου διέταξε τη δολοφονία χιλιάδων Εβραίων, Ευρωπαίων και Ελλήνων, τον βασανισμό ακόμη περισσοτέρων και ανέλυε τα αρρωστημένα πλάνα του για μία… ενωμένη Ευρώπη, υπό την ηγεσία της Γερμανίας.

Το πολύτιμο -για την ιστορία- αυτό αντικείμενο, είχε ανακτηθεί από τον στρατιωτικό Ραλφ Ράινερ, το 1945. Ήταν ένας από τους πρώτους Βρετανούς στρατιωτικούς που κάθονταν δίπλα στον Χίτλερ, όταν το Νησί παραδόθηκε στις ναζιστικές δυνάμεις. Το κόκκινο τηλέφωνο είχε αρχικώς κρατηθεί από τις ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στο Βερολίνο και έριξαν τη ναζιστική λαίλαπα.

Ο Ράινερ πέθανε το 1977, αλλά πρόλαβε και «κληρονόμησε» το τηλέφωνο στον γιο του Ράνουλφ Ράινερ, ο οποίος σήμερα είναι 82 ετών και ζει στο Ντάουλις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments