Οικονομία

ΔΝΤ: Δεν είναι άνευ όρων η ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα

ΔΝΤ: Δεν είναι άνευ όρων η ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα
"Είδαμε δυο φορές τα τελευταία χρόνια (2012, 2015) που η χώρα αντιμετώπισε κρίση γιατί δεν πιάστηκαν οι στόχοι ότι η Ευρώπη διακράτησε την βοήθεια. Αυτό πυροδότησε την συζήτηση για Grexit. Γι’ αυτό το ΔΝΤ θεωρεί σημαντικό οι στόχοι να είναι ρεαλιστικοί", συμπλήρωσε.

 Την απάντηση του στις δηλώσεις του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ έδωσε το ΔΝΤ, μέσω του εκπροσώπου του, Τζέρι Ράις, ο οποίος υπεραμύνθηκε των θέσεων του Ταμείου για τη χώρα μας. 

Συμφωνούμε ότι η Ευρώπη προσέφερε πρωτοφανή στήριξη στην Ελλάδα και ότι επαναβεβαιώθηκε η διάθεση να υπάρξει στήριξη. Αυτή η στήριξη, όμως δεν είναι χωρίς όρους, τόνισε ο Ράις και προσέθεσε:

“Εξαρτάται από την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και την επίτευξη στόχων. 

Είδαμε δυο φορές τα τελευταία χρόνια (2012, 2015) που η χώρα αντιμετώπισε κρίση γιατί δεν πιάστηκαν οι στόχοι ότι η Ευρώπη διακράτησε την βοήθεια. Αυτό πυροδότησε την συζήτηση για Grexit. Γι’ αυτό το ΔΝΤ θεωρεί σημαντικό οι στόχοι να είναι ρεαλιστικοί”, συμπλήρωσε.

Ο Ράις επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής του Ταμείου για την Ευρώπη, Πολ Τόμσεν βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο όπου είχε συναντήσεις με τις γερμανικές αρχές, χωρίς υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το αν είχε τετ α τετ και με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η “ισχυρή προτίμηση” του ΔΝΤ είναι ένα πρόγραμμα που να στηρίζεται στους εξής δύο πυλώνες: πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ και μία ουσιαστική ελάφρυνση χρέους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments