Πολιτική

Το μήνυμα που κομίζει ο Κυριάκος στη συνάντηση με την Μέρκελ

Το μήνυμα που κομίζει ο Κυριάκος στη συνάντηση με την Μέρκελ
Ο πρόεδρος της ΝΔ θα ξεκαθαρίσει στην Γερμανίδα καγκελάριο πως το Grexit δεν υπάρχει ως ενδεχόμενο πάνω στο τραπέζι, ενώ θα τονίσει και την ανικανότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Επαφές του Μητσοτάκη και με στελέχη επιχειρήσεων κατά την επίσκεψη του στο Βερολίνο. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου στο www.pagenews.gr.

Το δικό του σχέδιο για την έξοδο από την κρίση μέσα από ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και με την εφαρμογή μιας πολίτικης μείωσης των φόρων, είναι έτοιμος να παρουσιάσει σήμερα στην Γερμανίδα καγκελάριο, Α. Μέρκελ και αύριο στον Γερμανό υπουργό οικονομιών, Β. Σόιμπλε, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρίσκεται ήδη στο Βερολίνο για μια σειρά κρίσιμων επαφών και εκτιμά πως θα μπορέσει να πείσει ότι υπάρχει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη αρχικά και στην ανάπτυξη στη συνέχεια, την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει στους συνομιλητές του πως οι εκλογές στην Ελλάδα δεν αποτελούν το πρόβλημα, αλλά την λύση στα προβλήματα και θα σημειώσει ότι ο χρόνος της πολιτικής αλλαγής είναι εξαιρετικά κρίσιμος και για την επιτυχία του δικού του σχεδίου, αλλά και για την πορεία της Ελλάδας συνολικά. Θα τονίσει πως για τον ίδιο και το κόμμα του το ενδεχόμενο ενός Grexit δεν αποτελεί καν αντικείμενο σκέψης και θα υπογραμμίσει ότι τέτοια εξέλιξη δεν θα είναι προς όφελος καμίας εκ των δύο πλευρών. Επίσης, δεν θα διστάσει να επιρρίψει ευθύνες και στους δανειστές για την αποδοχή από την πλευρά τους της πολιτικής υπερφορολόγησης των Ελλήνων, που πρότεινε η κυβέρνηση Τσίπρα, λέγοντας πως αυτοί οι φόροι στραγγαλίζουν την πραγματική οικονομία και δεν δημιουργούν καμία απολύτως προοπτική.

Όπως τόνιζαν στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, οι επαφές που θα έχει σήμερα και αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ουσιαστικές και η απόφαση του είναι να μπει στην ουσία του ελληνικού ζητήματος. Για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το ορόσημο της 20ής Φεβρουαρίου έχει ήδη χαθεί, ενώ στη Συγγρού εκτιμούν πως η κυβέρνηση “κατάφερε” να βάλει την ελληνική οικονομία στον “εκλογικό κύκλο ” χωρών – μελών της Ευρωζώνης . Οι πιο μετριοπαθείς θεωρούν ότι χρόνος υπάρχει και μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου, αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν πως η παράταση μπορεί να φτάσει ακόμη και μέχρι τον προσεχή Μάιο. Εάν συμβεί το δεύτερο σενάριο, τονίζουν πρόσωπα που έχουν γνώση πτυχών της διαπραγμάτευσης, τότε αυτό θα είναι καταστροφικό για την ελληνική οικονομία.

Εκτός από τα οικονομικά, στο επίκεντρο των επαφών του κ. Μητσοτάκη θα είναι και το προσφυγικό για το οποίο υπάρχει έντονος προβληματισμός από την πλευρά των Γερμανών. Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επιστρέφει αύριο το βράδυ στην Αθήνα, θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους γερμανικών επιχειρήσεων, ενώ θα μετάσχει και σε μια “κλειστή” συνάντηση με στελέχη μεγάλων γερμανικών ΜΜΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments