Υγεία

Γιαούρτι: Μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης

Γιαούρτι: Μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης
Οι γυναίκες που καθημερινά έτρωγαν τουλάχιστον μισό κεσέ γιαούρτι (125 γραμμάρια) είχαν κατά 34% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κατάθλιψη.

Το γιαούρτι χάρη στα προβιοτικά που περιέχει, δρα προστατευτικά για το έντερο, ενώ φαίνεται να βοηθάει στην απώλεια βάρους, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, αλλά και στην προστασία από κάποιες μορφές καρκίνου (π.χ. της ουροδόχου κύστης).

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε, μισό κεσεδάκι γιαούρτι επί τουλάχιστον επτά φορές την εβδομάδα μείωνε τον κίνδυνο κατάθλιψης ιδίως στις γυναίκες. Δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο για τα γιαούρτια με λίγα λιπαρά και τα γιαούρτια με προβιοτικά. Όπως έδειξε η ανάλυση των στοιχείων, οι γυναίκες που καθημερινά έτρωγαν τουλάχιστον μισό κεσέ γιαούρτι (125 γραμμάρια) είχαν κατά 34% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κατάθλιψη.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πως ακριβώς θα μπορούσε το γιαούρτι να συσχετίζεται με την προστασία από την κατάθλιψη, προγενέστερες μελέτες όμως έχουν δείξει ότι η ισορροπία των βακτηρίων στο παχύ έντερο (μικροβιακή χλωρίδα ή μικροβίωμα του εντέρου) παίζει ρόλο στη ρύθμιση της ψυχικής διάθεσης από τα κέντρα του εγκεφάλου και το γιαούρτι είναι ένα από τα τρόφιμα που επηρεάζουν ευνοϊκά την χλωρίδα του εντέρου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments