Διεθνή

Η Ολλανδία απαγόρευσε την προσγείωση της πτήσης Τσαβούσογλου

Η Ολλανδία απαγόρευσε την προσγείωση της πτήσης Τσαβούσογλου
«Οι τουρκικές αρχές απείλησαν δημοσίως με κυρώσεις. Αυτό καθιστά αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι ολλανδικές αρχές απαγόρευσαν την προσγείωση στην Ολλανδία της πτήσης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

«Οι τουρκικές αρχές απείλησαν δημοσίως με κυρώσεις. Αυτό καθιστά αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης», ανέφερε o Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, σε ανακοίνωση του. «Γι’ αυτό η Ολλανδία έκανε γνωστό πως ανακαλεί τα δικαιώματα προσγείωσης» του αεροπλάνου του Τούρκου υπουργού.

Τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN Turk και NTV μετέδωσαν πως η Ολλανδία ανακάλεσε την άδεια που είχε δώσει στον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μεταβεί αεροπορικώς σήμερα στο Ρότερνταμ αφού του απαγορεύθηκε να μιλήσει σε συγκέντρωση Τούρκων εκεί.

Οι αρχές του Ρότερνταμ απαγόρευσαν την ομιλία του Τσαβούσογλου σε συγκέντρωση στην πόλη υπέρ της εκστρατείας του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για την επέκταση των εξουσιών του που θα τεθεί σε δημοψήφισμα τον Απρίλιο. Ο Τσαβούσογλου είχε πει πως θα μετέβαινε ούτως ή άλλως στο Ρότερνταμ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments