Αυτοκίνητο

Τα γνήσια ανταλλακτικά συμφέρουν. Γιατί;

Τα γνήσια ανταλλακτικά συμφέρουν. Γιατί;
Ένα κρας τεστ σε δύο VW Golf ( το ένα με γνήσια ανταλλακτικά και το άλλο με δεύτερης επιλογής ) αποκαλύπτει ότι τις περισσότερες ζημιές τις παθαίνει αυτό που έχει τα φθηνότερα ανταλλακτικά. Ο Νίκος Λιβανός επισημαίνει στο www.pagenews.gr ότι το κόστος επισκευής για το αυτοκίνητο με τα After Market ανταλλακτικά είναι 3,5 φορές μεγαλύτερο από εκείνο με τα γνήσια ανταλλακτικά.

«Είναι μια παγίδα τα φθηνότερα σε κόστος ανταλλακτικά. Πιστεύεις ότι κερδίζεις ενώ το πιο πιθανό – όπως στην περίπτωση ενός τρακαρίσματος – να σου κοστίζει μια περιουσία, και πολύ περισσότερο από ένα αυτοκίνητο που θα είχε γνήσια ανταλλακτικά!» Αυτό μου ανέφερε στέλεχος της VW που μας αποκάλυψε και τα στοιχεία από το συγκριτικό κρας τεστ, ανάμεσα σε ένα αυτοκίνητο που είχε γνήσια ανταλλακτικά και ένα με after market.

Συγκεκριμένα, το κόστος επισκευής μετά από ένα ατύχημα σε ένα αυτοκίνητο με after market ανταλλακτικά – αντί των γνησίων που μπορεί να χρησιμοποιεί – μπορεί να είναι έως και 3,5 φορές μεγαλύτερο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κρας τεστ που διεξήγαγε η Volkswagen με το πιο δημοφιλές μοντέλο της, το Golf έβδομης γενιάς.

Και φυσικά, το κόστος δεν μένει μόνο στην τσέπη. Τα γνήσια ανταλλακτικά διασφαλίζουν μεγαλύτερη ασφάλεια των επιβατών σε σχέση με τα φθηνότερα και μη επώνυμα ανταλλακτικά. Σύμφωνα με την Volkswagen, περίπου το 45% των ατυχημάτων που λαμβάνουν χώρα σε χαμηλές ταχύτητες αφορούν συγκρούσεις στο εμπρόσθιο τμήμα του αυτοκινήτου. Όπως αναφέρει η μελέτη της γερμανικής εταιρείας, ένα μεγάλο ποσοστό των οδηγών, που προβαίνουν στην αποκατάσταση των ζημιών έπειτα από ένα τροχαίο, στρέφονται στα ανταλλακτικά after market και όχι στα γνήσια ανταλλακτικά. Έτσι, στην περίπτωση που το αυτοκίνητο εμπλακεί και πάλι σε τροχαίο, τότε, το όχημα με τα after market ανταλλακτικά παθαίνει πολύ μεγάλες ζημιές, σε σχέση με αυτό που φέρει γνήσια ανταλλακτικά.

Όπως φαίνεται και στον πίνακα, το αυτοκίνητο που είχε γνήσια ανταλλακτικά μετά το κρας τεστ και για την αποκατάσταση των ζημιών χρειάστηκαν μόλις 15 μέρη ανταλλακτικών, αντί για 38 μέρη, που απαιτούνταν για το όχημα με τα After Market ανταλλακτικά. Επίσης, το κόστος των ανταλλακτικών με τα γνήσια ανταλλακτικά ήταν στα 1.419 ευρώ, ενώ με τα after market το κόστος – λόγω του ότι απαιτούνται σχεδόν τριπλάσιος αριθμός ανταλλακτικών – το κόστος άγγιξε τα 5.007 ευρώ. Δηλαδή, 3.588 ευρώ επιπλέον! Ενώ το συνολικό κόστος με τις εργασίες άγγιξε τα 7.440 ευρώ ( για το Όχημα με After Market ανταλλακτικά) ενώ μόλις 2.715 ευρώ για το αυτοκίνητο με τα γνήσια ανταλλακτικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments