Ελλάδα

Δημόσια λεωφορεία κυκλοφορούν ανασφάλιστα και ανασφαλή

Δημόσια λεωφορεία κυκλοφορούν ανασφάλιστα και ανασφαλή
Την αναγκαστική ''συνήθεια'' των ιδιοκτητών ιδιωτικών αυτοκινήτων να μην ασφαλίζουν τα οχήματά τους, φαίνεται να υιοθετεί και το δημόσιο-255 οχήματα ανασφάλιστα και χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Καινούργια και ακριβά λεωφορεία, πλήρως ανασφάλιστα για λόγους οικονομίας αλλά και χωρίς να έχουν ελεγχθεί από τα ΚΤΕΟ εδώ και χρόνια, ρημάζουν στα αμαξοστάσια της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), ενισχύοντας την εικόνα της απαξίωσης των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Τα εν λόγω στοιχεία δόθηκαν χτες, δια χειλέων υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η κρατική ΟΣΥ δείχνει να ακολουθεί το κακό παράδειγμα των ιδιωτών ιδιοκτητών ΙΧ που δεν ασφαλίζουν τα οχήματά τους και αποφεύγουν συστηματικά να τα περάσουν από τους προβλεπόμενους από τη νομοθεσία τεχνικούς ελέγχους στα ΚΤΕΟ.

Άξιο απορίας είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρεία εποπτεύεται απευθείας από το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο, κατά τα άλλα, εξαγγέλλει αυστηρά μέτρα για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων και των τεχνικώς ανέλεγκτων οχημάτων, με στόχο τη συμμόρφωση των ιδιοκτητών τους, μέσω της επίσπευσης της διαδικασίας επιβολής διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.

Τα συγκεκριμένα λεωφορεία δεν διαθέτουν πλέον καμιά ασφαλιστική κάλυψη, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν τεθεί επισήμως σε κατάσταση ακινησίας, με την προβλεπόμενη εκ του νόμου κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας τους στις κατά τόπους οικονομικές εφορίες (ΔΟΥ).

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα 255 ανασφάλιστα λεωφορεία περιλαμβάνονται και 91 πανάκριβα λεωφορεία φυσικού αερίου (η αξία κάθε οχήματος ανέρχεται σε 200.000 ευρώ), ορισμένα από τα οποία μάλιστα εντάχθηκαν στον στόλο της ΟΣΥ μόλις το 2010. 

Βέβαια, ο συνολικός αριθμός των οχημάτων που έχει ανασφάλιστα η ΟΣΥ ξεπερνά τα 300, μαζί με τα οχήματα των κινητών συνεργείων και τα διάφορα άλλα φορτηγάκια.

Ως δικαιολογία για τη μη ασφάλιση των αστικών λεωφορείων προβάλλεται το γεγονός ότι δεν κυκλοφορούν στους δρόμους για δρομολόγια, καθώς δεν υπάρχουν οδηγοί να τα κινήσουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments