Πολιτική

ΟΝΝΕΔ: 25 Νοέμβρη – Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

ΟΝΝΕΔ: 25 Νοέμβρη – Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η ΟΝΝΕΔ συμμετείχε σε κοινή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, με  τη Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και τη Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ, που έλαβε χώρα στην Πλατεία Συντάγματος.

Η 25η Νοέμβρη αναγνωρίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών το 1999, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της δολοφονίας των τριών αδερφών Μιραμπάλ.

Από τότε μέχρι και σήμερα, το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, συνεχίζει να παρουσιάζει ανησυχητικές διαστάσεις. Σύμφωνα με την ΕΕ, 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της έχει αντιμετωπίσει σωματική ή σεξουαλική βία και 1 στις 5 γυναίκες έχει πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού. Πολύ μεγάλο είναι επίσης, το ποσοστό γυναικών που υφίσταται διαδικτυακή παρενόχληση. Τα νέα μέσα, οι νέες τεχνολογίες, οι νέες πλατφόρμες, παρουσιάζουν το δικό τους «είδος παρενόχλησης» και η παρακολούθηση της εξέλιξης του φαινομένου αυτού είναι μία από τις σοβαρότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου δήλωσε «Η έμφυλη βία είναι ένα πρόβλημα βαθιά κοινωνικό και, δυστυχώς, καλά ριζωμένο. Για να βάλουμε ένα οριστικό «φρένο» στη βία κατά των γυναικών, οφείλουμε να μην κλείνουμε τα μάτια, να μη δικαιολογούμε καμία ανοχή. Να μιλάμε δυνατά και χωρίς φόβο για αυτήν. Να μην την προσπερνάμε αλλά κυρίως, να μην αδιαφορούμε. Κάθε βήμα, από τις ιστορίες που συζητιούνται πλέον δημόσια μέχρι τις θεσμικές αλλαγές, την ενίσχυση της καταστολής, τη φροντίδα των θυμάτων, οδηγεί σε ένα συμπέρασμα, ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων βίας σε όλες της τις εκφάνσεις απαιτείται η συνέργεια όλων μας. Συμμετέχουμε όλοι μαζί στην αλλαγή και στέλνουμε το μήνυμα σε κάθε γυναίκα που βρίσκεται εκεί έξω, ότι δεν είναι μόνη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments