Πολιτική

Γιάνης Βαρουφάκης: Αγαπητέ Βόλφγκανγκ, σε προ(σ)καλώ να καταδείξεις έστω και μία ανακρίβεια που έχω πει

Γιάνης Βαρουφάκης: Αγαπητέ Βόλφγκανγκ, σε προ(σ)καλώ να καταδείξεις έστω και μία ανακρίβεια που έχω πει
Ευθεία πρό(σ)κληση απευθύνει μέσω του blog του ο Γιάνης Βαρουφάκης προς τον πρώην ομόλογό του, Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκαλώντας τον μάλιστα να καταδείξει που ακριβώς λέει ανακρίβειες στο βιβλίο του.

Αφορμή για αυτή την "επίθεση" Βαρουφάκη, στάθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην τηλεόραση του Σκάι.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης με ανάρτησή του στο blog του προ(σ)καλεί όπως αναφέρει χαρακτηριστικά τον Σόιμπλε να δώσει απαντήσεις και να αφήσει κατά μέρος τις γενικολογίες. Ο κ. Σόιμπλε είπε πως «αυτά που λέει», ο κ. Βαρουφάκης, απέχουν τόσο από την πραγματικότητα ώστε δεν μπορεί να ασχοληθεί πραγματικά μαζί τους.

«Αγαπητέ Βόλφγαγκ,

Άκουσα προσεκτικά και διάβασα ακόμα προσεκτικότερα τις πρόσφατες απαντήσεις σου σε δημοσιογραφικά ερωτήματα που προέκυψαν από το πρόσφατο βιβλίο μου «Ανίκητοι Ηττημένοι» αναφορικά με τις μεταξύ μας συνομιλίες το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Έχω να σου προτείνω το εξής. Αντί για γενικολογίες και προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε προ(σ)καλώ να καταδείξεις σε ποιό κεφάλαιο του βιβλίου, σε ποιά σελίδα, σε ποιά παράγραφο ανέφερα έστω και μια ανακρίβεια όσον αφορά κάτι που μου είπες (π.χ. ότι η 3η δανειακή συμφωνία και το 3ο Μνημόνιο που με πίεζες να υπογράψω, και το οποίο υπεγράφη μετά την παραίτησή μου, “θα ήταν κάκιστο για την Ελλάδα” – ή, ακόμα εντονότερα, την άποψή σου ότι, σε περίπτωση που υπέγραφα, “θα ήμουν υπόλογος στον λαό μου”).

Φιλικά».

Διαβάστε ακόμα: Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Αποκαλυπτικός για την Ελλάδα, τον Τσίπρα, τα μνημόνια, το GREXIT

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments