Πολιτική

Αντιδράσεις και από τη Ν.Δ. για τα εγκαίνια του μουσείου Μπελογιάννη

Αντιδράσεις και από τη Ν.Δ. για τα εγκαίνια του μουσείου Μπελογιάννη
Βούτσης, Τασούλας, Παπαφιλίππου, ανέβασαν τους τόνους για την ζωή και το θάνατο του Νίκου Μπελογιάννη.

Η αντιπαράθεση έλαβε χώρα κατά τη συζήτηση για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής που αφορά τον πρώην υπουργό Άμυνας, Γιάννο Παπαντωνίου. Ο Κώστας Τασούλας από τη Ν.Δ. είπε ότι ”όντως ο θάνατός του ήταν σκληρός, αλλά δεν μπορεί εν ονόματι μιας σκληρότατης πράξης που μπορεί κανείς να την κρίνει, αν ήταν άδικη ή δίκαιη, να θεωρούμε ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας συνιστά πράξη υπέρ της δημοκρατίας. Εάν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας δεν θα επιτρεπόταν, όχι απλώς να πω αυτά αλλά δεν θα επιτρεπόταν ούτε να τα σκεφτώ αυτά”.

Ο κ. Παπαφιλίππου από τον ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε για αντικομμουνιστικό παραλήρημα και προς απάντηση ο κ. Τασούλας σημείωσε πως «εάν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας δεν θα επιτρεπόταν, όχι απλώς να πω αυτά αλλά δεν θα επιτρεπόταν ούτε να τα σκεφτώ αυτά».

Την δυσαρέσκειά του δεν έκυρψε και ο Πρόεδρος της Βουκής κ. Νίκος Βούτσης, ο οποίος σχολίασε πως μένει έκπληκτος από την τοποθέτηση του βουλευτή της Ν.Δ., ενώ και το ΚΚΕ δεν έμεινε έξω απ’ αυτή τη διαμάχη, με την Γενική Γραμματέα του κόμματος να υπογραμμίζει: «Όλοι σε ξένο αχυρώνα τσακώνονται. Δεν περιμένω να δικαιωθεί ο αγώνας του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ από αυτό το Κοινοβούλιο. Το μόνο που μπορεί να κάνει αυτό το Κοινοβούλιο είναι να επιβραβεύσει το μαστίγιο και το καρότο για το λαό». Η πρώην γγ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι «εδώ ακούστηκαν τεράστια και ανιστόρητα πράγματα. Είμαστε σε δύο αντίπαλα ασυμφιλίωτα στρατόπεδα και με τη ΝΔ και με τους άλλους. Δεν έχω ούτε εγώ δικαίωμα να πω τι θα έκανε σήμερα ο Μπελογιάννης. Δεν μονοπωλούμε τίποτα αλλά δεν μπορούμε να ανεχθούμε την υποκρισία και την καπηλεία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments